Filip Peeters Filip Peeters

Filip Peeters en Rob van Essen

Boeken en Bubbels

Tijdens Boeken en Bubbels praat presentatrice Katrien Lodewyckx met acteur Filip Peeters en schrijver Rob van Essen over de boeken die hun leven hebben beïnvloed.  Voor de muzikale omkadering zorgt contrabassist Piet Verbist.

Lees meer
Open de deur Open de deur

Hertmans & Hertmans & band

Open de deur - GEANNULEERD

Stefan Hertmans is niet alleen de schrijver van bekroond proza; door de jaren heen pende hij ook heel wat gedichten neer. Die poëzie brengt Stefan nu op het podium, op een zacht tapijt van jazzmuziek, waarvoor zijn broer Peter zorgt.

Lees meer
Marc Van Ranst Marc Van Ranst

Marc Van Ranst

Infectieziekten, terug van (nooit) weggeweest (Te Gast)

Viroloog Marc Van Ranst geeft de lezing Infectieziekten, terug van (nooit) weggeweest.

Lees meer
Het voordeel van de twijfel: hoe filosofie je leven kan veranderen Het voordeel van de twijfel: hoe filosofie je leven kan veranderen

Stefaan Van Brabandt

Het voordeel van de twijfel: hoe filosofie je leven kan veranderen

Filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt bewijst in deze lezing dat het gedachtegoed uit de filosofie nog steeds actueel, relevant en bevrijdend is.

Lees meer
Cary Goossens Cary Goossens

Carry Goosens en Margot Vanderstraeten

Boeken en Bubbels

Tijdens Boeken en Bubbels praat presentatrice Katrien Lodewyckx met acteur Cary Goossens en schrijfster Margot Vanderstraeten over de boeken die hun leven hebben beïnvloed.  Voor de muzikale omkadering zorgt contrabassist Piet Verbist.

Lees meer
Hoe werd Beethoven een genie? Hoe werd Beethoven een genie?

Jan Caeyers

Hoe werd Beethoven een genie?

In 2020 vierde Ludwig von Beethoven zijn 250ste verjaardag. Daarom organiseren we een concert met zijn muziek en deze lezing. Professor Jan Caeyers legt uit waarom Ludwig von Beethoven als genie bestempeld kan worden.

Lees meer
Er was eens Beethoven … Er was eens Beethoven …

Ensor Strijkkwartet en Jan Decleir

Er was eens Beethoven …

Het Ensor Strijkkwartet en Jan Decleir brengen een aantal sprookjes van de gebroeders Grimm op het podium met enkele hoogtepunten uit het oeuvre van Beethoven. Met dit programma wil het Ensor Strijkkwartet de 250ste verjaardag van Beethoven vieren

Lees meer

Filters