Scholen

Met je school veilig naar het cultuurcentrum
Graag geven wij je een overzicht van wat we samen met je willen ondernemen om een cultuuruitstap met jouw school steeds zo veilig mogelijk te laten verlopen. Jouw en onze veiligheid zijn nu onze eerste prioriteit! Gelieve daarom deze afspraken en coronarichtlijnen te respecteren om samen met ons de verspreiding van het virus te voorkomen.
 
Programma schoolvoorstellingen 2021-2022
Het volledige programma van de schoolvoorstellingen 2021-2022 kun je raadplegen (downloaden) via een PDF-document.
Je kunt inschrijven met het inschrijvingsformulier dat je kunt mailen naar cultuurcentrum@herentals.be of afgeven in onze kantoren.

Info voor leerkrachten en directies
Voor meer informatie over de schoolvoorstellingen en de educatieve ondersteuning kunnen leerkrachten en directies terecht bij de medewerkers van het cultuurcentrum. Wij helpen jou ook graag bij het maken van de juiste keuzes. Heb je nood aan extra toelichting of zin om een van de medewerkers te zien? Dan maken we een afspraak om elkaar virtueel of in de openlucht te treffen. Dat doe je door te mailen cultuurcentrum@herentals.be

Inschrijvingen voor schoolvoorstellingen
De verwerking van de schoolvoorstellingen gebeurt met een lotingsysteem. Je kunt voor schoolvoorstellingen inschrijven van maandag 10 mei tot en met vrijdag 21 mei 2021. De loting bepaalt de volgorde van alle inschrijvingen. Vanaf dinsdag 25 mei kun je alleen nog inschrijven voor voorstellingen die niet volzet zijn na de loting.

Je kunt inschrijven met het formulier dat je via de website kunt downloaden. Je kunt het inschrijvingsformulier mailen naar cultuurcentrum@herentals.be of afgeven in onze kantoren.

Geef per klas/school aan hoeveel voorstellingen je in de loop van het schooljaar wilt bijwonen en wat jouw voorkeuren zijn. Wij vragen je om meerdere keuzes op te geven, omdat sommige producties snel volgeboekt zijn.

De verdeling van de zitjes
Wij proberen elke groep ten minste één voorstelling toe te wijzen. Bij de meeste voorstellingen worden om artistieke of pedagogische redenen publieksbeperkingen opgelegd door het gezelschap. Als de voorstelling van jouw voorkeur uitverkocht is, komen de door jouw aangeduide reservevoorstellingen aan bod. In overleg kan er een waardig alternatief gezocht worden.

Bevestiging en overeenkomst
In juni bezorgen wij jou een voorlopige bevestiging met de juiste data en uren waarop we jouw klas verwachten. Let op, want deze tijdstippen kunnen afwijken van de gegevens die in de brochure en op onze website staan. In september bezorgen wij jou opnieuw een bevestigingsformulier. Vermeld op dit formulier het exacte aantal leerlingen en stuur ons een ondertekend exemplaar terug. Vanaf dan is jouw inschrijving definitief.

Annuleren
Je kunt een voorstelling enkel annuleren na overleg en ingeval van overmacht. Als je minder dan een maand voor de voorstelling annuleert, factureren wij het volledige bedrag. Als het cultuurcentrum uit overmacht een voorstelling moet afgelasten, dan word je zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Eventuele door jou gemaakte onkosten (vb. busvervoer) kunnen niet op het cultuurcentrum verhaald worden.

Prijzen
De toegangsprijs voor het kleuter- en lager onderwijs is 5 euro per leerling. 
De toegangsprijs voor het secundair onderwijs is 6 euro per leerling.
Voor de (niet-verplichte) educatieve ondersteuning betaal je 2 euro per leerling.
Voor de educatieve, begeleide tentoonstellingen met gids betaal je 34 euro per groep.
De begeleidende leerkrachten wonen de voorstellingen gratis bij.

Verloop van de voorstellingen
De voorstellingen beginnen stipt om 10 uur en om 13.30 uur, tenzij anders vermeld. Je wordt een kwartier voor aanvang verwacht. Elke school meldt zich in de foyer om het exacte aantal leerlingen door te geven. Een medewerker van het cultuurcentrum brengt je naar de zaal.

Omwille van de veiligheid is de vestiaire verplicht. Drank, etenswaren, smartphones en andere stoorzenders zijn in de schouwburg even ongewenst als vervelend gedrag. Wij verzoeken de begeleiders hierover te waken en tussen de leerlingen plaats te nemen.

Betalingen
Na de voorstelling ontvangt je een factuur op basis van het opgegeven aantal aanwezige leerlingen. Als dat aantal meer dan 10 procent afwijkt van het aantal bij de definitieve inschrijving, wordt het totale aantal ingeschreven leerlingen gefactureerd.

Evaluatie
Wij vernemen graag wat je van een voorstelling vond. Vond  je het leuk, saai, moeilijk, toegankelijk, herkenbaar, bruikbaar? Laat het ons weten, mondeling, schriftelijk of via mail. Dikwijls komen de reacties pas later los. Impressies, verslagjes, tekeningen enzovoort zijn welkom. Ook de gezelschappen stellen dit erg op prijs. Wij houden rekening met de evaluatie en sturen zo nodig het programma bij.