Judas and the Black MessiahJudas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah is een Amerikaanse biografische film uit 2021, van regisseur Shaka King. Daniel Kaluuya en Lakeith Stanfield spelen de hoofdrollen.

Lees meer
Un divan à Tunis Un divan à Tunis

Un divan à Tunis (Ciné Horizon)

Un divan à Tunis is een geestige en bij momenten surrealistische, maar vooral milde en intelligente satire die niet alleen het land Tunesië op de korrel neemt (tradities, islam, bureaucratie, corruptie),

Lees meer
Pieter Konijn 2: Stad op steltenPieter Konijn 2: Stad op stelten

Pieter Konijn 2: Stad op stelten

In Pieter Konijn 2: Stad op stelten is de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn terug. Maar ook al doet Pieter nog zo zijn best, toch kan hij zijn ondeugende reputatie maar niet van zich afschudden.

Lees meer
The MauritanianThe Mauritanian

The Mauritanian

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi. Hij werd opgepakt voor de aanslagen van 11 september 2001 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen gezet in Guantanamo Bay.

Lees meer
MonosMonos

Monos (Ciné Horizon)

Monos is een Colombiaans-Amerikaans oorlogsdrama over een groep jonge guerrilla's die een vrouwelijke gijzelaar bewaken. In het ruige Colombia worden acht jongeren overdag opgeleid tot paramilitairen.

Lees meer
NomadlandNomadland

Nomadland

Nomadland is een prachtige roadmovie over een land in recessie. Voor haar indrukwekkende hoofdrol won Frances McDormand een Oscar. Verder won de film de Oscars voor beste film en regie.

 

Lees meer
Mijn vader is een saucisseMijn vader is een saucisse

Mijn vader is een saucisse

Deze gevoelige Belgische komedie is een rasechte vader-dochterfilm.

Lees meer

Filters