Over ons


OpeningsfeestCc 't Schaliken heeft zijn visie uitgeschreven in een nota. In de missie wil het cultuurcentrum zijn bestaansreden verwoorden. In essentie drukt het cultuurcentrum hierin uit wat het wil doen, hoe het dat wil bereiken en welke waarden en normen het primordiaal stelt in de uitbouw van het cultuurcentrum van Herentals.

 

 

Mission Statement

Binnen het stedelijke vrijetijdsbeleid verspreidt cultuurcentrum ’t Schaliken cultuur. Het biedt de cultuurbezoeker een hedendaags, kwalitatief en divers eigen aanbod van voorstellingen en activiteiten. Met specifieke aandacht voor woord, exposities en klassieke muziek wil ’t Schaliken regionale uitstraling creëren. Met de eigen infrastructuur en op historische locaties ondersteunt het verenigingen, bevordert het de organisatie van culturele activiteiten, cultuurbeleving en  -deelname en creëert het ontmoetingsruimtes. Door de ontwikkeling en ondersteuning van gemeenschapsvormende activiteiten vergroot het cultuurcentrum de lokale cultuurparticipatie en draagt het bij tot een open en dynamisch cultuurklimaat, zowel in de stad als in de deelgemeentes.

Profilering

Om zich te profileren binnen het landschap van cultuurcentra, heeft cc ’t Schaliken keuzes gemaakt. De twee disciplines waarop we het accent willen leggen, zijn:

  • klassieke en lichte muziek
  • literatuur

Doordat ’t Schaliken zich hierop toelegt kan het zich onderscheiden van de andere cultuurcentra en zich zo op de kaart zetten.

‘t Schaliken wil ook van elk genre zowel de populaire als de minder voor de hand liggende producties brengen. In de programmering komen disciplines zoals theater, muziek, familie, film en humor aan bod.

Subsidies

Cc 't Schaliken is een cultuurcentrum van B-categorie. De Vlaamse Gemeenschap legt voorwaarden op, onder andere op het vlak van infrastructuur, om hiervoor subsidies te kunnen ontvangen. 
De stad Herentals geeft cc 't Schaliken werkingsmiddelen. Het cultuurcentrum hoort bij de stedelijke diensten van de stad.