Programma

Eliane Rodrigues, Nina Smeets-Rodrigues, Carlo Willems en Koen Wilmaers

The Bernstein & Gershwin Connection

Datum
vrijdag 05 juni 2020
20:00 (Einde: 22:00 / met pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 19 / € 16 (Vriendenpas) / € 9,50 (Vrijetijdspas)

De samenwerking tussen Eliane Rodrigues, Nina Smeets-Rodrigues, Carlo Willems en Koen Wilmaers is een absoluut unicum in de klassieke-muziekwereld. In 2015 stonden zij voor het eerst samen op het podium. Ongeziene levendigheid, strakke ritmiek, virtuoze lenigheid, puurheid, muzikale kleur, diepe emotie ... zijn enkele begrippen waarmee deze performance omschreven werd.

Uit deze samenwerking kwam het idee voor The Bernstein & Gershwin Connection voort. Het project legt zich toe op het oeuvre van de twee roemruchte Amerikaanse componisten. De piano’s van Rodrigues en Smeets-Rodrigues worden geruggensteund door de diversie percussie-instrumenten van Carlo Willems en Koen Wilmaers. Op vraag van de platenfirma van Eliane Rodrigues wordt half 2019 ook een cd met deze muziek uitgebracht.

Sinds haar vijfde plaats op de Koningin Elisabethwedstrijd in 1983 concerteert Eliane Rodrigues over de hele wereld. In De Doelen in Rotterdam wordt zij al twintig jaar lang uitgenodigd om op tweede kerstdag een Chopin-recital te brengen. Verder is zij al ruim twintig jaar docent aan het conservatorium in Antwerpen.

Haar dochter Nina kreeg muziek met de paplepel mee. Pianospel en compositie waren onmisbaar en haar toewijding tot de muziek was onvoorwaardelijk. Als duo speelden ze ontelbare concerten over heel Europa. Hun samenspel is onmiskenbaar uniek in de pianowereld.

Carlo Willems en Koen Wilmaers behoren tot de top van het Belgische slagwerk. Al 25 jaar werken ze samen in kamermuziek- en orkestverband en leiden ze samen studenten op aan het conservatorium in Antwerpen.

 

Programma

  • Leonard Bernstein - Overture to Candide
  • George Gershwin - Concerto in F
  • George Gershwin - Rhapsody in Blue
  • Leonard Bernstein - Symphonic Dances from West Side Story
Credits
Eliane Rodrigues, Nina Smeets-Rodrigues (piano), Carlo Willems en Koen Wilmaers (percussie)

Foto's

  • The Bernstein & Gershwin Connection
  • The Bernstein & Gershwin Connection
  • The Bernstein & Gershwin Connection