Programma

Goes

Boke Hertals

Datum
dinsdag 04 februari 2020
12:15 (Einde: 13:15 / geen pauze)
Prijs
gratis
inclusief boterham

In het kader van de Poëzieweek brengt singer-songwriter Michel ‘Goes’ Goessens een poëtisch, Nederlandstalig optreden. Tijdens dit concert vormt hij een duo met zijn zoon en drummer Natan Goessens. Natan is ondanks zijn jeugdige leeftijd op weg om de beste bluesdrummer van België te worden.

Goes is een geboren verteller, die zich graag laat wegzakken in de Vlaamse klei en er boeiende verhalen uit opdelft. Deze verhalen brengt hij in aanstekelijke en toegankelijke muziek.

Als Herentalsenaar moet u af en toe uw oren spitsen: Goes vertelt en zingt in het Sleins, het dialect uit het Oost-Vlaamse Sleidinge. Het is een dialect dat even muzikaal kan klinken als pakweg het Engels of het Frans. Goes laat lichtvoetige arrangementen botsen met rake bindteksten. Dit contrast nodigt uit tot luisteren.

 

Goes is een poëet die het onrecht en de tristesse in de wereld om zich heen observeert en op een fijnzinnige wijze weet weer te geven. Nooit choquerend maar steeds raak. Een meesterverteller van wereldklasse. – Muziekmagazine RifRaf

Credits
Michel Goessens (zang, gitaar), Natan Goessens (drums)

Foto's

  • Aaron GoessensGoes