Programma

Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet

Wij weten wie wij zijn …

Datum
donderdag 20 december 2018
20:00 (Einde: 21:30 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas)

Muziek, literatuur en filosofie gaan perfect samen. Dat bewijzen jeugdauteur Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet al jaren. Steeds opnieuw slagen ze erin een wonderbaarlijke sfeer te scheppen van weemoed en verlangen, absurde redeneringen en feestelijke avontuurlijkheid. Volwassenen genieten misschien nog wel meer dan kinderen van Tellegens verhalen, vanwege de filosofische diepgang.

Met Wij weten wie wij zijn … viert de groep hun lange samenwerking en spelen ze hun grootste hits. De muziek wordt aangevuld met nieuwe dierenverhalen over feestjes, jarig zijn, taarten en te zijn of niet te zijn. Dit lichtvoetig literair concert is een heerlijke manier om even uit de dagelijkse beslommeringen te stappen.

Toon Tellegen (1941) is een Nederlandse arts, dichter en schrijver van proza en toneel voor volwassenen. Hij schreef meer dan twintig poëziebundels. Van zijn hand is prozawerk als Twee oude vrouwtjes, Dora, Brieven aan Doornroosje en De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne.

Toon Tellegen is vooral bekend om zijn kinderboeken. In zijn verhalen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. Zijn eerste bundel dierenverhalen, Er ging geen dag voorbij, dateert van 1984.

Credits
Toon Tellegen (woord), Corrie van Binsbergen (gitaar), Joost Buis (trombone, lapsteel), Albert van Veenendaal (piano), Hein Offermans (bas), Alan Purves (percussie)

Foto's

  • (c) Toon Tellegen en het Wisselend ToonkwintetToon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet
  • (c) Toon Tellegen en het Wisselend ToonkwintetToon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet