Programma

Xabier Diaz

Datum
zaterdag 21 april 2018
Genre
Prijs
€ 16,50 / € 13 (Vriendenpas)
Organisator
CC Zwaneberg - Heist-op-den-Berg

Xabier Diaz is een bekende muzikant, componist en zanger in de Galicische muziekscene. Hij was zanger van de prijswinnende folkgroep Berrogüetto en werkte samen met heel wat andere bekende artiesten. In zijn nieuwe project verenigt hij de Galicische tamboerijn met de adufe, een vierkante tamboerijn van Moorse origine.

Elf vrouwelijke percussionisten bespelen de adufe en zangers van het Adufeiras de Salitre. Gutier Álvarez op draailier en Javier Álvarez op accordeon vullen de groep aan.

Xabier Diaz werkte meer dan twee jaar aan Mr. Tambourine Man, het album van het project. Daarin worden tijdloze liedjes uit de dorpen vrolijk geherinterpreteerd door Diaz’ zachte soulvolle zang en de Adufeiras.   

Credits
Xabier Díaz (percussie, gitaar, zang), Javier Álvarez (accordeon), Gutier Álvarez (viool, draailier), Cristina Pico, Patricia Gamallo, Montserrat García, Iria Penabad, Noemi Basanta, María Teresa López, Lidis Sanmartín, Beatriz Mariño, Mariña Caetana García, Carolina Vázquez, Gisela Sanmartín (percussie, zang)

Foto's

  • (c) Eric Van NieuwlandXabier Díaz

video's