12+

Circus Ronaldo

Sono io

Vader en zoon stappen samen het podium op. Twee clowns  op zoek naar hun gelijkenis, op zoek naar ieders eigenheid. Wat scheidt hen en wat verbindt hen?

Via hun gedeelde liefde voor muziek en spielerei bouwen ze een brug tussen gelijkenissen en verschillen. De vader lijkt vastgeroest in zijn verleden, hopeloos zoekend naar een aloud, maar vergaan gevoel van extase. De zoon zoekt naar de verzoening tussen het oude circus dat zijn vader creëerde en de wereld daarbuiten. 

De wortels van Circus Ronaldo reiken tot ver in het verleden, met Danny en Pepijn als zesde en zevende generatie. Met zeven als heilig getal brengen ze nu een ode aan dit verleden: Sono io? (‘Ben ik dat?’).

Danny Ronaldo werd vijftig en is een gelauwerde clown die al meer dan veertig jaar op de planken staat en zoekend door het zaagsel van de piste woelt. Zoon Pepijn Ronaldo is een prille twintiger. Als kleine jongen van acht speelde hij al mee in de voorstelling Circenses. Een speels debuut, waarmee hij toch al meteen onuitwisbare sporen naliet in de herinneringen van de toeschouwers.

Intussen is hij net afgestudeerd aan l’Ecole International de Théâtre Lassaad. Tijdens deze opleiding heeft Pepijn zich kunnen richten op verschillende authentieke theaterstijlen zoals commedia dell’arte, pantomime, melodrama, expressief masker, … Pepijn wil graag deze schoolse achtergrond nu samenbrengen met zijn liefde voor het circus en voor de clown.

De nieuwe voorstelling richt zich naar een volwassen publiek met kinderen vanaf 12 jaar.

Een verrassend, geestig, rakend en bloedmooi portret van een vader-zoonrelatie. Knack

Het theatrale meesterschap van Circus Ronaldo schuilt in de subtiele karaktertekening,
maar ook in de manier waarop het drama van de vergankelijkheid wordt uitgediept. **** De Morgen

Sono io? is ook een speelse satire op de eergierige circusartiest – en daarin bewijzen de Ronaldo’s opnieuw theatraal te charmeren, waardoor hun expressieve interactie doet denken aan de stille mime van Chaplin en co. De Standaard

Trailer