Programma

Laika en Het nieuwstedelijk

Zigzagkind

Datum
donderdag 31 januari 2019
10:00 (duur: 70 minuten)
Prijs
6 euro
Genre
Muziektheater

Voor zijn bar mitswa – zeg maar de joodse versie van de plechtige communie – moet de dertienjarige Nono gaan logeren bij een oude oom. Niks feestje dus. Nono is diep teleurgesteld. Hij wordt door zijn vader en diens vriendin Gaby op de trein gezet. Een brief met ‘instructies’ voor de reis krijgt hij net voor het vertrek in de handen geduwd.  Dit avontuur begint met de vraag ‘wie ben ik?’ en leidt via de vreemdste ontmoetingen en de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen tot de onthulling van een groot geheim in Nono’s leven.

Zigzagkind is het razend spannende verhaal over de grote levensvragen van een jongere op de rand van de volwassenheid. Laika en Het nieuwstedelijk slaan de handen in elkaar voor een energieke, meeslepende muziektheatervoorstelling waar je – ondanks de pijn-van-het-zijn, die onderhuids sluimert – vrolijk van wordt.

Om technische en productionele redenen vindt deze fantastische theatervoorstelling plaats in cc Zwaneberg, Heist-op-den-Berg.

Educatie: Lesmap Zigzagkind (PDF)

Doelgroep
1ste en 2de jaar
Capaciteit
150 leerlingen
Educatie
Lesmap
Credits
Esmé Bos, Lien De Graeve, Koen Janssen / Christophe Aussems, Gert Jochems, Mattias Van de Vijver / Stijn Vervoort, Ortál Vriend (spel), David Grossman (tekst), Jo Roets en Greet Vissers (bewerking), Jo Roets (regie), Peter De Bie (vormgeving), Inge Büscher en Jolene Diet (kostuums), Esmé Bos, Ephraim Cielen (muziek), Christophe Aussems (dramaturgie), Adriaan Van Aken (muziekdramaturgie), Mieke Versyp (artistiek advies)

Foto's

  • Kathleen MichielsZigzagkind
  • Kathleen MichielsZigzagkind
  • Kathleen MichielsZigzagkind
  • Kathleen MichielsZigzagkind

video's