Programma

Theater Antigone

Woestzoeker

Datums
donderdag 29 november 2018
13:30 (duur: 80 minuten)
Wachtlijst
vrijdag 30 november 2018
10:00 (duur: 80 minuten)
Wachtlijst
13:30 (duur: 80 minuten)
Wachtlijst
Prijs
5 euro
Genre
Theater

In het begin viel het nog wel mee. Toen waren het alleen nog maar onze spullen die kleiner werden: de tafel, de zetel, de televisie. Maar toen begon ook het bed waarin we sliepen ineens te krimpen. En even later werden ook alle lampen zo klein dat ze amper nog licht gaven en begon iedereen tegen elkaar aan te botsen. Toen hadden we er echt genoeg van. En toen op een dag ook papa en mama waren gekrompen, was het hek helemaal van de dam. We werden wilde detectives. Niet omdat we dat wilden, maar omdat het niet anders kon.

Woestzoeker is een bitterzoete maar vrolijk van de pot gerukte voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid nu ook het onderwijs begint aan te tasten. Een bende losgeslagen detectives trekt hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand van wie iedereen zegt dat hij niet te kloppen is. Of hoe vaders en moeders zich compleet te pletter werken, maar desondanks blijven krimpen. Zo hard krimpen dat ze op een dag met het blote oog niet meer te zien zijn.

Na het succes van Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw samen een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Woestzoeker gaat over een aantal jonge, bijzonder woeste zoekers die naarstig tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.

Educatie: Lesmap Woestzoeker (PDF)

Doelgroep
3de, 4de, 5de en 6de leerjaar
Capaciteit
250 leerlingen
Educatie
Lesmap
Credits
Dries Notelteirs, Sophie Warnant (spel), Keimpe De Jong, Arend Niks (muziek), Raven Ruëll en Jan Sobrie (tekst), Raven Ruëll (regie), Theater Antigone en Theater Artemis (productie)

Foto's

  • Woestzoeker
  • Kurt Van Der ElstWoestzoeker
  • Kurt Van Der ElsWoestzoeker
  • Kurt Van Der ElstWoestzoeker
  • Kurt Van Der ElstWoestzoeker

video's