Programma

NoMoBS

Wachten op Gorro

Datum
maandag 05 november 2018
10:00 (duur: 65 minuten)
Wachtlijst
13:30 (duur: 65 minuten)
Wachtlijst
Prijs
6 euro
Genre
Muziektheater

‘Gorro’ betekent zoiets als krapuul. Het is een woord dat soms wordt gebruikt om jongeren van Marokkaanse afkomst te benoemen. Marokkaanse jongeren schelden elkaar vaak uit voor ‘gorro’, iets wat te vergelijken is met het Afro-Amerikaanse ‘nigga’ of de Vlaamse ‘johnny’. Ze zijn niet volledig van ‘hier’ of van ‘daar’. De artiesten van het populaire hiphopcollectief NoMoBS (No More Bullshit) hebben die dubbele achtergrond en gebruiken dat als een dubbel cultureel kapitaal. Ze mixen er lustig op los, op zoek naar een nieuwe artistieke stem.

Wachten op Gorro is een work in progress waarin vier gasten zich laten inspireren door de geschiedenis van hiphop en spoken word. Ze brengen klassiekers uit die orale bibliotheek met een hedendaagse draai, naast eigen teksten die de traditie voortzetten van ritmische en geëngageerde teksten. De voorstelling begint wanneer vier gasten, zittend op een krukje, de zaal in kijken. Soms kwaad, soms vrolijk, vaak dreigend. De stilte maakt plots plaats voor een woorden- en gedachtestroom over seksime, racisme, moederliefde en revoluties.

De NoMoBS zijn vier jonge mannen die geboren en opgegroeid zijn op het Kiel, een multiculturele buurt in Antwerpen. Enkele acteurs speelden al mee in verschillende theatervoorstellingen en vertolkten een van de hoofdrollen in Patser, de film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Twee acteurs zijn ook bekend van het protestnummer Ewa ja van SLM.

Doelgroep
3de, 4de, 5de en 6de jaar
Capaciteit
220 leerlingen
Credits
Yahya Affane, Saïd Boumazoughe, Salahdine Ibnou Kacemi en Mike De Ridder (spel en tekst), Fikry El Azzouzi (tekst), Junior Mthombeni (regie en coaching)

Foto's

  • Bart Van Der MoerenWachten op Gorro

video's