Programma

fABULEUS en Kloppend Hert

Zero for conduct

Datum
dinsdag 11 februari 2020
10:00 (duur: 70 minuten)
Wachtlijst
13:30 (duur: 70 minuten)
Wachtlijst
Prijs
6 euro
Genre
Theater, dans, muziek

We maken auto’s die zelf rijden en computers die zelf denken. We knippen en plakken met ons eigen DNA. Australië is onze achtertuin en de planeet Mars bijna een vakantiebestemming. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zo uit als 100 jaar geleden?

Theatermaker Haider Al Timimi neemt in Zero for conduct ons onderwijssysteem op de korrel. Worden jongeren genoeg aangesproken op wie ze zijn of willen worden? Is er plaats voor leerkrachten die buiten de lijntjes willen kleuren? 

De titel van deze productie is geïnspireerd op de vrolijk-anarchistische film Zéro de conduite van Jean Vigo uit 1933. Daarin komt een groep kinderen in opstand tegen het strakke schoolsysteem waarin ze meedraaien. Samen met een zeer diverse groep spelers, dansers en zangers injecteert Haider Al Timimi de passie van een voodooritueel in het klaslokaal. Zero for conduct is een absurde beeldenstorm, een fysieke trip van oude geesten in jonge lichamen.

Doelgroep
4de, 5de en 6de jaar
Capaciteit
250 leerlingen
Educatie
Lesmap
Credits
Joanita Acheampong, Mohammed Basim, Cherine Chat, Marijke Claes, Maaike De Baerdemaeker, Marilou Dejans, Marie De Cort, Majd Hanon, Wouter Tran, Sigi Van Roy en Renée Vaerewijck (spel, dans), Haider Al Timimi (regie), Astrid Ogiers (regieassitentie), Bart Capelle (dramaturgie), Georgina del Carmen Teunissen (bewegingsadvies), Lotte Stek (kostuums), Sven Roofthooft (scenografie), Reynaldo Ramperssad (licht), fABULEUS en Kloppend Hert (productie), Perpodium (coproductie)

Foto's

  • Zero for conductfABULEUS en Kloppend Hert
  • Zero for conductfABULEUS en Kloppend Hert