Programma

Blauwhuis

Richarken

Datums
maandag 17 februari 2020
13:30 (duur: 55 minuten)
Wachtlijst
dinsdag 18 februari 2020
10:00 (duur: 55 minuten
13:30 (duur: 55 minuten)
Wachtlijst
Prijs
5 euro
Genre
Theater

“Richarken, manneken. Uw papa. De zwarte prins. Hij is heengegaan. Hij heeft zijn loodje gelegd. In de eeuwige jachtvelden is hij nu. Hij is gezwicht. Ten hemel opgestegen. Zijn kaarsje uitgeblazen. Om zeep. Geen olie meer in zijn lampke. Hij ademt nie meer. Achter ’t hoekske verdwenen. Zo dood als een pier is hij. Hij heeft den pijp aan Maarten gegeven. Hij zal nooit, nooit, NOOIT geen commiskes niemeer doen. Maar gij! Ge gaat al mogen doen wa ge wilt. Gij zijt den baas. Van ’t leger. Van alle grote mensen. En de dieren. En ook van alle kinderen. En de meiskes. Hé? ”

Stel dat je koning wordt van alles en iedereen, hoe zou jij het er dan vanaf brengen?

Richarken is een bewerking van Shakespeares Richard II. Deze voorstelling brengt kinderen in aanraking met het begrip ‘macht’. Geleidelijk aan worden ook de gevaren van grenzeloze macht bloot gelegd. Wat in het begin grappig oogt, wordt ook spannend en gevaarlijk. Is klein Richarken eigenlijk wel een leuke jongen? Of lijkt dat alleen maar zo?

Educatie: Lesmap Richarken (PDF)

Doelgroep
3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar
Capaciteit
200 leerlingen
Educatie
Lesmap
Credits
Bert Dobbelaere, Michael Canto Minjauw, Mats Vandroogenbroeck (spel), Simon D’Huyvetter (tekst, regie), Jana Roos (kostuum), Geertje Vangenechten, Dirk D’Huyvetter (decor

Foto's

  • RicharkenBlauwhuis
  • RicharkenBlauwhuis
  • RicharkenBlauwhuis
  • RicharkenBlauwhuis

video's