Programma

De Mannschaft

Dethleff

Datum
maandag 15 oktober 2018
10:00 (duur: 60 minuten)
Wachtlijst
13:30 (duur: 60 minuten)
Wachtlijst
Prijs
6 euro
Genre
Theater

Dethleff is een jongen met de lelijkste naam ter wereld. Hij is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar, omdat ze nergens kan aarden. Dethleff moet mee. Altijd. Maar Dethleff kan nergens aarden. Hij woont sinds kort in een appartement in een buurt waar hij niemand kent. Hij is het verhuizen beu. Hij is het beu zijn naam te moeten spellen, alleen te zijn, uitgelachen te worden; hij is het beu dat ze zijn banden laten leeglopen en zijn boekentas verstoppen … Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar het dak. Op het moment dat hij een stap te ver wil zetten, wordt hij aan zijn mouw getrokken door Kayleigh, het zotte meisje dat ook in het flatgebouw woont.

Dethleff is het verhaal van een jongen die het niet meer ziet zitten. En over een meisje dat ondanks haar hoogtevrees het dak opkruipt om een wildvreemde een helpende hand te reiken. Over twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken, over zelfdoding, over eenzaamheid en aan de rand staan, maar vooral over het leven. Over T-shirts van Kurt Cobain, over de valversnelling, over jezelf dood snoepen, over eindelijk kunnen ademen en over plezier maken tot je bijna sterft van het lachen.

Na Liv maakt De Mannschaft zijn tweede jongerenproductie. Waar Liv ging over kanker bij jongeren, gaat Dethleff over zelfdoding. Opnieuw een beladen thema, maar het wordt gebracht met veel humor en respect voor hen die ermee in aanraking zijn gekomen.

Educatie: Lesmap Dethleff (PDF)

Doelgroep
3de, 4de, 5de en 6de jaar
Capaciteit
250 leerlingen
Educatie
Lesmap
Credits
Jonas Vermeulen en Linda Carrijn (spel), Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel (tekst, concept en regie), Laura Wallrafe (scenografie en kostuums)

Foto's

  • De MannschaftDethleff