Programma

Tiny Legs Tim

Elsewhere Bound

Datum
zaterdag 25 januari 2020
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas) / € 7,50 (Vrijetijdspas)

Met het zesde album Elsewhere Bound trekt Tiny Legs Tim alle registers open. De band breidde uit met een blazerssectie, piano en percussie. In combinatie met Tims songs en herkenbare stemgeluid zorgen die voor een zweterige, exotische en unieke rootssound. Elsewhere Bound dompelt u onder in een dampende smeltkroes van blues, soul, rumba, americana, Toearegblues, Louisiana-swamp en Woodstock-rhythm-and-blues.

Voor deze tournee brengt Tiny Legs Tim de bigband van de nieuwe plaat opnieuw samen. Stomende blazers en broeierige percussie geven de toon aan. Op de achtergrond stampt een honky-tonkpiano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk en feestelijk, maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt sluimerende onrust.

Met het unaniem geprezen debuut One Man Blues, het al even enthousiast onthaalde tweede album TLT en een stevige livereputatie, verdient Tiny Legs Tim zijn status als topper in de Belgische blues- en rootsscene. De rammelende oude gitaar, een bottleneck, een footstomp en de nodige krassen in lichaam en ziel zorgen voor een eigen stijl en doorleefdheid.

 

Credits
Tiny Legs Tim (gitaar, zang), Tom Callens (blazersarrangementen, bariton- en tenorsax), Mark De Maeseneer (tenorsax), Marie-Anne Standaert (trompet), Yves Fernandez (trompet), Luc Vermeir (piano), Steven Troch (mondharmonica), Filip Vandebril (contrabas), Amel Serra García (percussie), Frederik Van den Berghe (drums)

Foto's

  • Jeroen HanselaerTiny Legs Tim

video's