Programma

Barbara Dex

In een notendop

Datum
vrijdag 03 januari 2020
20:00 (Einde: 22:10 / met pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 16 / € 13 (Vriendenpas) / € 8 (Vrijetijdspas)

In een notendop wordt een akoestische en intieme voorstelling. Barbara Dex zingt uit haar songbook, Jo Mahieu begeleidt haar magistraal op gitaar. Ongetwijfeld kruipt ze in de huid van haar grote idool Dolly Parton en zal ze hulde brengen aan Yasmine en Bobbejaan Schoepen. En wie weet haalt ze de Windkracht 10-titelsong nog eens uit de vergetelheid?

Barbara Dex doorloopt in deze voorstelling haar carrière, die in 1993 startte met het Eurovisiesongfestivallied Iemand als jij. Ook al dacht Barbara Dex, als dochter van een zingende vader, niet meteen aan een eigen zangcarrière, toch staat ze ondertussen al 25 jaar aan de Vlaamse top. Ze onderscheidt zich niet alleen door haar prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen en samenwerkingen. Dat bewijzen haar elf albums met Nederlandstalige en Engelstalige liedjes, gospelnummers en een greep stevige countryrock.

 

Tip Bart Buls:

Babs beschikt over een wondermooie stem van internationale klasse. We werden vrienden toen ik in haar band mocht spelen en toen ze Patrick Riguelle verving bij De Laatste Showband. Dit optreden gaat heel speciaal en intiem worden, wat alles breekbaar en broos gaat maken.

Credits
Barbara Dex (zang), Jo Mahieu (gitaren)

Foto's

  • Johannes Vande VoordeBarbara Dex

video's