Programma

TG Wuivend Riet

Oud ijzer (Te gast)

Datum
woensdag 19 februari 2020
20:00 (Einde: 21:45 / geen pauze)
Bestel tickets
Genre
Prijs
€ 15
via cc 't Schaliken
Organisator
Theaterbureau Loman

In de zwarte komedie Oud ijzer maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg. Zeventig jaar later bestaat tussen de zes zussen nog steeds een even geheimzinnige, als onbreekbare band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende, en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw? 

Inspiratiebron voor Oud ijzer is de Griekse mythe van de Plejaden, het zevengesternte van de sisterhood, dat schittert in het sterrenbeeld Stier. Het resultaat is een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema's behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket 'grijze plaag'. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ...

Contact
Ed Vanderweyden
0475-67 75 21
Credits
Marilou Mermans, Yorgo Fontaine, Ellen Van de Poel, Faye Jacquemin en Sylvie Huysman (spel), Ed Vanderweyden (tekst en regie)

Foto's