Programma

TG Wuivend Riet

Oud ijzer (Te gast)

Datum
woensdag 19 februari 2020
20:00 (Einde: 21:45 / geen pauze)
Bestel tickets
Genre
Prijs
€ 15
via cc 't Schaliken
Organisator
Theaterbureau Loman

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn.

In de zwarte komedie Oud ijzer maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg. Zeventig jaar later is Josine een rusteloze nymfomane, Iréne is een zakenvrouw en leidt haar eigen postorderbedrijf en fotostudio, Martha trouwde een industrieel uit een Duitse familie die worstelt met haar oorlogsverleden, Madeleine woont in bij haar schoondochter en dreigt in een instelling te verzeilen, Charlotte is een gerespecteerd filosofe (en handige afperster),en Louise trad uit het klooster en trouwde met een conservatief politicus.

Zes zussen, zes levens, zes vrouwen, zes karakters, zes verhalen ... Tussen de zes zussen bestaat bovendien een geheimzinnige band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende, en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw? De zussen Faire lijken zeven keurige dametjes die geen vlieg kwaad doen. Maar omdat geen van de zussen wil zijn wie zij is, is niemand van hen wie zij lijkt te zijn. Dat wordt duidelijk wanneer onverwachte gebeurtenissen de zussen dwingen tot extreme keuzes met verstrekkende gevolgen ... 

Oud ijzer is een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema's behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Inspiratiebronnen waren de verhalen van Roald Dahl, Joachim Meyerhoff, Woody Allen, en A.R. Geurney Jr. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket 'grijze plaag'.

Contact
Ed Vanderweyden
0475-67 75 21
Credits
Marilou Mermans, Yorgo Fontaine, Ellen Van de Poel, Faye Jacquemin en Sylvie Huysman (spel), Ed Vanderweyden (tekst en regie)

Foto's