3+

Openingsfeest 2021

Coronamaatregelen Openingsfeest

We gaan voor een veilig feest en passen daarom de coronamaatregelen toe die voor de cultuursector gelden. 
De toegang tot het Openingsfeest is zonder Covid Safe Ticket
Iedereen is welkom, als je deze regels naleeft bij de openluchtactiviteiten:

 • Mondmasker: verplicht als je rondwandelt. Je mondmasker mag af wanneer je zit of als je iets drinkt.
 • Hou afstand: 1,5 meter tussen de bubbels.
 • Handen ontsmetten: dit kan aan verschillende ontsmettingszuilen.

De meeste voorstellingen en animatie vinden plaats in openlucht.

In de schouwburg wordt de capaciteit beperkt tot 200 bezoekers per voorstelling. Hier hoef je geen mondmasker te dragen en gelden geen afstandsregels tussen de bezoekers. Het ventilatiesysteem in de schouwburg zorgt ervoor dat er continu verse buitenlucht binnenkomt. 

  Elena Peeters - presentatie

  Elena Peeters is dit cultureel seizoen de ambassadeur van ’t Schaliken. Elena zal het Openingsfeest officieel openen. Je kan haar aantreffen aan onze infostand en tijdens de verschillende acts.

  Elena Peeters

   

  Mr. Sousa and The Barracudas

  Mr. Sousa and The Barracudas zijn dorstig naar catchy muziek. Met hun krachtige kaken spelen ze muziek om voor te sterven. Hun enthousiaste performance vult elk deel in je lichaam met warm, koperen sap. Hun stijl is verfijnd, haaks, en funky as hell. Deze Kempense muzikanten zullen je nooit meer loslaten.

  Voorstellingen: om 13.30, 15 en 16.15 uur
  Duur: 30 minuten
  Locatie: Grote Markt en buitenplein

  Mr. Sousa and The Barracudas

  Sitting Duck - Chiringuito Paradise

  Twee barmannen openen feestelijk Chiringuito Paradise! Ondanks de onberispelijke voorbereiding schuilt een ongeluk altijd in een klein hoekje ... In deze circusvoorstelling zie je een aandoenlijk duo dat de meubels probeert te redden met een mix van jongleren, fysieke comedy en slapstick.

  Voorstellingen: om 14 en 16.30 uur
  Duur: 45 minuten
  Locatie: Grote Markt

  Sittig Duck

  Compagnie Krak - Kontrol

  Circusartiest Raphaël reist al jaren de wereld rond met zijn wereldberoemde act Teatro Pantalones. Raphaël wil vooral dat de dingen precies lopen zoals hij het graag heeft. En als dat niet het geval is, gebruikt hij fijnzinnige oplossingen en een ontwapenende glimlach. Kontrol is een poëtische clownerievoorstelling en groots in zijn kleinheid.

  Voorstellingen: om 15 en 16.45 uur
  Duur: 40 minuten
  Locatie: buitenplein

  Compagnie Krak

  Yanimo - Uit balans

  In Uit balans komt een clown het ene ongeluk na het andere tegen. Gaat hij zingend ten onder of blijft hij lachend drijven? Eén ding is zeker: hij blijft niet alleen. Met Uit balans maakt Jan Van Berckelaer een familievoorstelling voor een breed publiek. Hij gebruikt de balans en verschillende circustechnieken om het evenwicht te houden.

  Voorstellingen: om 14 en 16 uur
  Duur: 30 minuten
  Locatie: schouwburg

  Yanimo

  Compagnie Des Quatre Saisons - Josephine, de draak

  Het theatergezelschap Compagnie Des Quatre Saisons was de voorbije jaren regelmatig te gast met een feeërieke draaimolen. Nu ontwikkelde het gezelschap een volledig geautomatiseerde draak. Josephine, de draak kan bewegen, praten en rook blazen. De nieuwe show vertelt het verhaal van een draak die in slaap valt in de middeleeuwen en wakker wordt in onze tijd. Stap op de rug van Josephine, de draak en beleef een onvergetelijke rit. Er kunnen telkens zes kinderen op de draak voor een ritje van vijf minuten.

  Voorstellingen: om 13.30 en 15.30 uur
  Duur: 60 minuten
  Locatie: Grote Markt

  Compagnie Des Quatre Saison

  Serendipity Sound System

  Serendipity Sound System is een mobiele discobar, gebouwd uit vintage recyclagemateriaal. Dj Ruben Swannet draait alleen authentieke vinylplaten en laat reggaedeuntjes, positieve vibes en zware bassen uit de boxen schallen.

  Duur: doorlopend vanaf 13.30 uur
  Locatie: parkeerterrein ‘t Hof

  Serendipity Sound System

  Theater FroeFroe - Pretpakket

  Het Pretpakket van Theater FroeFroe is een ludiek en interactief spelpakket. Leef je uit met de tandenfee, de brote boze wolf, kabouterkegels, kakvangen, koppeke rollen en de knorrendebabyrace.

  Duur: doorlopend vanaf 14 uur
  Locatie: Grote Markt en parkeerterrein ‘t Hof

  Pretpakket FroeFroe

  Schminkmobiel - Grime en haartooi

  In de schminkmobiel van Roos met witte stippen zorgen twee grimeuses ervoor dat de kleinsten hun grimetafel verlaten met een leuk snoetje. Ze toveren hen om in een woeste tijger, een mooie prinses of een grappige clown. Liever een hippe hanenkam of een kleurrijke vlecht? Twee knappe kappers zorgen ervoor!"

  Duur: doorlopend vanaf 14 uur
  Locatie: Grote Markt

  Schminkmobiel

  Ballonplooier

  Gekke Jorre neemt de balloncreaties voor zijn rekening. Hij tovert, samen met zijn publiek, in een handomdraai kleurige ballonnen in dieren, bloemen of figuren om. Deze ballonartiest is niet alleen enorm goed met ballonnen, maar hij is ook knettergek. Naast het plooien van bijzondere figuren is onze ballonartiest interactief met zijn publiek. 

  Duur: doorlopend vanaf 14 uur
  Locatie: parkeerterrein ‘t Hof

  Gekke Jorre

  Toeristische wandeling met picknick

  Geniet van een interactieve wandeling met een lekkere picknick onderweg. Er zijn verschillende tussenstops voorzien op de route met interactieve of artistieke acts van lokale verenigingen (De Nachtwacht, Wuytsbergenband, Verhalenweverij, Xavier De Busser en Dirk De Sutter, Wilfried De Strijcker, Levende Hoop Herentals, STORMLoop). Per inschrijving/gezin krijg je een picknickdeken.

  • Prijs: 7 euro (volwassene) / 4 euro (kind)
  • Inschrijven: inschrijven - door de aankoop van een ticket - kan tot 21 september 2021 (meld eventuele voedselallergieën aan de dienst cultuur en toerisme)

  Wandeling: vrije start tussen 11 en 13 uur
  Afstand: ongeveer 5 km
  Locatie: vertrek en afhalen picknick aan hoofdingang zaal 't Hof (Grote Markt 41)

  Inhoud picknick:
  Volwassene:

  • Sandwich kaas met sla, tomaat, ei, mayonaise
  • Piccolo met hesp met sla, tomaat, ei, mayonaise
  • Stuk amandel appelcake

  Kind:

  • Sandwich kaas (zonder groenten)
  • Sandwich met choco
  • Donut

  Streekproducten

  De hele namiddag kan je kennismaken met streekproducten.

  Duur: doorlopend vanaf 14 uur
  Locatie: Grote Markt en parkeerterrein 't Hof