Programma

Openingsfeest 2019

Datum
zondag 29 september 2019
13:45 (Einde: 17:00 / met pauze)
Prijs
gratis

Cultuurcentrum 't Schaliken opent het nieuwe cultuurseizoen traditiegetrouw met een feest. Op de Grote Markt, op het buitenplein en in de schouwburg kunt u genieten wan straattheater, theater, muziek en kinderanimatie. Alle optredens zijn gratis.

Circus Marcel - Home Made (+6 jaar)
Straattheater op de Grote Markt om 14:15 (einde 14:50) en 16:30 (einde: 17:05)

Home Made is een hoogstaande acrobatische circusvoorstelling waar het spelplezier vanaf spat. Een enthousiaste doe-het-zelver, een knutselende muzikant en twee vrolijke en prettig gestoorde acrobates vinden elkaar in hun zoektocht naar eenvoud. De act bevat een rokende smidse, spectaculaire trapezenummers, een zelfgebouwde ‘Wheel of Death’ en aanstekelijke livemuziek. Voor alle liefhebbers van wat authentiek en met liefde gemaakt is.

Mina’s House Rats
Muziekband op de Grote Markt en het buitenplein om 13:45 (einde: 14:15), 15:30 (einde: 16:00) en 16:45 (einde: 17:15)

Mina’s House Rats is een zeskoppige muziekband uit Herentals en omstreken. De band speelt vrolijke muziek op straten, pleinen en in zalen. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende liedjes, en uit aanstekelijke pop-, jazz-, ska- en funkdeuntjes.

Met: Gianni Zegers (drums), Niels Helsen (sousafoon), Lander Geens (trombone), Bart Sannen (tenorsax), Ward Mangelschots (trompet) en Stijn Mangelschots (baritonsax)

Piet Kusters en Stefan Paridaen (+5 jaar)
Theater in de schouwburg om 15:00 (einde 15:35) en 16:15 (einde: 16:50)

Piet Kusters en Stefan Paridaen lezen, voorspellen en beïnvloeden gedachten. Of ze doen toch heel goed alsof! Want een zesde zintuig bestaat voor zover ze weten niet. Tijdens deze unieke mentalismeshow gaan ze een hele nieuwe uitdaging aan wanneer ze de gedragingen en keuzes van de jongsten van het publiek proberen te voorspellen en beïnvloeden. Hoe voorspelbaar is de jeugd van tegenwoordig? Piet Kusters en Stefan Paridaen zijn beiden finalist van de populaire talentenjacht Belgium's Got Talent. De twee heren treden al jaren op als professionele mentalisten.

Barto (+4 jaar)
Straattheater op het buitenplein om 15:00 (einde 15:40) en 16:15 (einde: 16:55)

Barto is een komische en excentrieke figuur die u verleidt met zijn technische stunts en zijn grappige presentatie. Hij verwringt en verdraait zijn lichaam, jongleert, koorddanst. Dit geheel brengt hij op een clowneske manier. Barto studeerde bewegingstheater in Parijs en kaapte prijzen weg op de grote internationale festivals. Hij presenteerde zijn act in alle werelddelen en in acht verschillende talen. 

Superhallo – De Remix, Hoera! (+3 jaar)
Straattheater op de Grote Markt, doorlopend vanaf 14 uur

De Remix, Hoera! is een fascinerende en zinnenprikkelende installatie. Dit kleurrijke bouwwerk ontpopt zich tot een originele feestfabriek waarin u samen op ontdekkingsreis gaat. Onderweg stelt u zelf de elementen voor uw feest samen door het bedienen van de installatie. Voortaan heeft u altijd een reden om een feestje te vieren.

Ministerie van Fantasiebevordering – Kinderkapsalon (+3 jaar)
Animatie op het buitenplein, doorlopend vanaf 14 uur

Een hippe hanenkam? Een kleurrijke vlecht? Deze knappe kappers zorgen ervoor!

Den Draad (+3 jaar)
Animatie op de Grote Markt, doorlopend vanaf 14 uur

Met touw en een overdosis fantasie kunt u alles maken. Dat bewijst Den Draad. Kinderen kunnen zich uitleven en hun wilde creativiteit botvieren op deze maffe speelinstallatie.

Locorotondo - Circusinitiatie (+4 jaar)
Animatie op de Grote Markt, doorlopend vanaf 14 uur

Op de Grote Markt laat Circusschool Locorotondo u kennismaken met circustechnieken als koorddansen, acrobatie, diabolo ...

Radio WFM
Live-uitzending in de foyer, doorlopend vanaf 14 uur

De evenementenradio Radio WFM slaat zijn tenten op in cc ’t Schaliken en maakt een live-uitzending tijdens het Openingsfeest. Radio WFM kan bezocht en via https://wfm.be ook beluisterd worden.

3+

Foto's

video's