Open Monumentendag

Op zondag 13 september neemt Herentals opnieuw deel aan de Open monumentendag, het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Het thema dit jaar is ‘Orgels ten Voeten uit’. Alle activiteiten zijn gratis.

PROGRAMMA

  • In het Art Center Hugo Voeten (Vennen 22) kunt u de tentoonstelling Van graanfabriek naar kunsttempel bezoeken. Velen kennen het huidige Art Center Hugo Voeten aan de Vennen nog als de oude graanfabriek Deckx. Begin jaren 2000 kocht ondernemer Hugo Voeten (1940-2017) het vervallen gebouw, en onderwierp dit aan een grondige renovatie. Van 10 tot 16 uur kunt u op het gelijkvloers de tentoonstelling over de geschiedenis van het gebouw en de ooit bloeiende fabriek bezoeken. Aansluitend kunt u ook de vaste collectie van het Art Center Hugo Voeten ontdekken. Schrijf u in via www.openmonumenten.be.

 

  • U kunt ook deelnemen aan een landschapswandeling in de omgeving van het Art Center Hugo Voeten. De gids wacht u op in de inkomhal van het Art Center. Er start een wandeling om 10, 11 , 14 en 15 uur. Schrijf u in via toerisme@herentals.be

 

  • Verder komt u tijdens de Open Monumentendag ook meer te weten over het Verbuecken-Pels-orgel in de Sint-Waldetrudiskerk. Dit monumentale orgel bestaat dit jaar 250 jaar. Wilt de uiteenzetting en een demonstratie bijwonen? Schrijf u via toerisme@herentals.be in voor de sessie om 13 uur (met Bert Hermans) of de sessie om 15 uur (met Bart Wuilmus).

 

  • Naar goede gewoonte zetten ook de kerken hun deuren open. U kunt de Sint-Waldetrudiskerk in de Kerkstraat en de Sint-Catharinakerk op het Begijnhof bezoeken tussen 12 en 17 uur.