Programma

KVS / SKaGeN / Valentijn Dhaenens

Onbezongen

Datum
woensdag 09 oktober 2019
Genre
Prijs
€ 16 / € 13 (Vriendenpas) / € 8 (Vrijetijdspas)

Het collectief SKaGeN is regelmatig te gast in Herentals, vaak in wisselende constellaties. Maar af en toe tonen de leden zich ook solo op ons podium. Dit seizoen tonen we maar liefst twee monologen: Onbezongen van Valentijn Dhaenens en Sue me modderfokker van Mathijs F. Scheepers.

Onbezongen schetst het portret van de homo politicus en keert terug naar de kiem van het politieke leven. Waarom hebben leiders zo’n drang naar macht in een democratie waar macht zeer relatief is? Waarom gaat een politicus op zoek naar erkenning in een stiel die als de meest onpopulaire bekend staat?

Tekstschrijver Vincent Stuer is diep doorgedrongen in de weefsels van de politiek: op Buitenlandse Zaken als partijwoordvoerder en kabinetslid en bij de Europese Commissie als speechschrijver van onder anderen Karel De Gucht en José Manuel Barroso. Die posities lieten hem toe macht en machthebbers van dichtbij te bestuderen.

Voor zijn topprestatie in Onbezongen ontving Valentijn Dhaenens de prestigieuze Fringe Award op het gerenommeerde Fringe Festival Edinburgh. Niet te missen dus.

 

Briljante tragikomedie (De Standaard)
Geloofwaardig, doorleefd en gelaagd portret van de machtshongerige mens (De Morgen)

Credits
Valentijn Dhaenens (spel), Vincent Stuer (tekst), Kristin Rogghe (dramaturgie), KVS, SKaGeN (productie)

Foto's

  • Danny WillemsValentijn Dhaenens
  • Danny WillemsValentijn Dhaenens
  • Danny WillemsValentijn Dhaenens

video's