Programma

Koen Buyse

My Works, Classics & Heroes

Datum
vrijdag 21 december 2018
20.00 (Einde: 21:30 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 16 / € 13 (Vriendenpas)

My Works, Classics & Heroes is een reis langs de kronkelige, mooie en soms donkere muzikale gedachten van Koen Buyse. Eigen songs en klassiekers van zijn helden worden op een pure, onversneden en eigen wijze gebracht. Een gitaar, piano en een stem ... meer is er niet nodig om de essentie van een song te doen weerklinken. 

Als frontman en songwriter van Zornik toerde Koen Buyse met zijn band onder anderen met Muse, stond hij drie keer op Rock Werchter en vijf keer op Pukkelpop. Hij is de auteur van zeven albums, waaronder de albums van Zornik, waarmee hij maar liefst tien nummer-één-plaatsen van De Afrekening op Studio Brussel scoorde. Maar hij heeft ook songs voor andere artiesten en projecten op zijn naam staan, zoals een soundtrack voor de bejubelde Eén-serie Wolven.

Koen Buyse begon eind jaren negentig eigen nummers te schrijven. De muziek uit deze periode heeft onmiskenbaar een invloed gehad op zijn muziekbeleving. Faith No More, Oasis, Guns N’ Roses, maar ook Johnny Cash en Tom Petty kregen allemaal een plaats op zijn vele mixtapes.

Credits
Koen Buyse (zang, piano), pianist

Foto's

  • (c) Koen BautersKoen Buyse