Programma

Poltrock

Mutes & Moods

Datum
zaterdag 14 december 2019
20:00 (Einde 21:15 / geen pauze) (concert)
Bestel tickets
19:00 (Einde 19:40) (gratis rondleiding Art Center)
Prijs
€ 13 / € 10 (Vriendenpas) / € 6,50 (Vrijetijdspas)

Poltrock is het soloproject van David Poltrock. Hij maakte een serie instrumentale composities gaande van intieme en minimale pianostukjes over donkere en sfeervolle ambient-soundscapes tot energieke elektronische club-tracks. Centraal in zijn muziek staat een vrij uniek instrumentarium: mechanisch bewerkte piano’s, modulaire analoge synthesizers, samplers en strijkers.

In 2018 bracht Poltrock drie cd’s uit: Mutes, Moods en Machines. Tijdens dit concert speelt hij uit de intiemere delen van zijn trilogie: Mutes en Moods. Het concert zal goed tot zijn recht komen in de minimalistische maar tegelijk bombastische inkomhal van het Art Center Hugo Voeten.

David Poltrock speelt bij De Mens en Hooverphonic en is een veelgevraagd sessiemuzikant bij onder anderen Triggerfinger, Bart Peeters, The Blackbox Revelation, Adamo, Bent Van Looij en vele anderen. Op tv werkt hij achter de schermen mee aan de talentenjacht The Voice van Vlaanderen. Eerst was hij 2 seizoenen lang hulpcoach van Jasper Steverlinck, daarna werkte hij twee seizoenen voor het team van Bent Van Looij.

 

Voor het concert kunt u de tentoonstelling over de Herentalse beeldhouwer Charles Auguste Fraikin met gids bezoeken. Gastcurator Guillaume Bijl exposeert een betekenisvol deel uit Fraikins collectie.

 

Tip Bart Buls:

David Poltrock is een bekende onbekende Vlaming. U kent hem als coach bij de talentenjacht The Voice van Vlaanderen. Hij is een begenadigd toetsenist. Ik heb de eer gehad om regelmatig het podium met hem te mogen delen met de groep Double U Groove.

Credits
David Poltrock (piano, elektronica)

Foto's

  • Poltrock
  • Poltrock
  • Poltrock

video's