Delphine Lecompte, Piet De Praitere, Joke Van Caesbroeck en Tim Foncke

Moedig achterwaarts

Moedig achterwaarts is een collectief dat het literair equivalent van de superband is. De vier schrijvers zijn zodanig gepokt en gemazeld dat apothekers tubes Inotyol naar hen toe gooien. Zij smijten baldadige gedichten, absurde verhalen, ontregelende romanfragmenten en brieven op tafel.

Die tafel zou zomaar eens in de schouwburg van ’t Schaliken kunnen staan. Er zal gevaar heersen, er zullen duivels ontbonden worden, maar er zal geen nood zijn. Dijen zullen bekletst worden van het lachen en er is Inotyol voor iedereen!

Delphine Lecompte werd beroemd dankzij het tv-programma De slimste mens ter wereld. Ze tilt haar poëzie met elke nieuwe bundel naar een hoger niveau. De negende bundel van Delphine Lecompte heet Vrolijke verwoesting. In deze productie vertoeft ze in een fantastisch universum met talloze wonderbaarlijke figuren als de bedeesde zeepzieder en de analfabete jongenshoer.

Piet De Praitere raakte bekend als Etienne met het open verhemelte en als Dikke Gilbert de la Tourette. Hij was te zien en te horen op Studio Brussel, Radio 1, Canvas, …. en kaapte de hoofdrol weg in Bevergem. Hij schrijft in Humo en heeft ondertussen twee boeken uit: Het is best vermoeiend om Piet De Praitere te zijn en Ik ben Piet en ik heet Pierre.

Joke Van Caesbroeck schrijft korte en lange stukken voor De Standaard. Ze bekijkt de wereld anders.

Tim Foncke is schrijver, was stand-upcomedian, werkte mee aan Superstaar van Gunter Lamoot. Zijn vileine brievenboeken zorgden al voor heel wat ophef.