Programma

Johan Heldenbergh

Marx

Datum
woensdag 19 december 2018
Inleiding: 19:15
20:00 (Einde: 21:30 / geen pauze)
Wachtlijst
Genre
Prijs
€ 17 / € 14 (Vriendenpas)

In Marx kijkt een van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is deze theatermonoloog een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan de negentiende-eeuwse filosoof Karl Marx, die als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme geldt. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. Dit jaar is het het 200ste geboortejaar van Marx.

Na de alom bejubelde theatermonoloog Socrates – gespeeld door Bruno Vanden Broecke – komt theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt met de langverwachte opvolger in zijn reeks van monologen: Marx. De filosofische monoloog wordt door niemand minder dan Johan Heldenbergh gespeeld. Hij is bekend van de films The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen, Le tout nouveau testament en The Zookeeper’s Wife. 

Om 19.15 uur geeft Stefaan Van Brabandt in de foyer een inleiding bij Marx.

Credits
Johan Heldenbergh (woord), Stefaan Van Brabandt (tekst)

Foto's

  • (c) Koen BroosJohan Heldenberg