Programma

Pitcho Womba Konga

Kuzikiliza (Circuit X)

Datum
dinsdag 29 januari 2019
Genre
Prijs
€ 27 / € 24 (Vriendenpas)

Kuzikiliza brengt drie zeer verschillende mannen op de planken die samen een toespraak willen houden. Voor hen steunt ideale communicatie, die ze tot doel stellen, op drie elementen: tekst, klank en beweging. De mannen vullen elkaar aan: ze hebben elk een element als talent. Maar desondanks betekenen die verschillende talenten ook hun schaduwzijde.

Kuzikiliza  “zich laten horen” in het Swahili – is een meertalige, interdisciplinaire voorstelling die communicatie en haar mechanismes doet wankelen. Het vertrekpunt van Pitcho Womba Konga was de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 13 juni 1960? De speech is tot op vandaag actueel. Want schuilt achter de onafhankelijkheid van een land niet de ontvoogding van een heel volk, en achter de ontvoogding van een volk niet de onafhankelijkheid van ieder mens?

Pitcho Womba Konga is rapper, producer en acteur. Sinds 2003 bracht hij drie soloalbums uit. Hij stond wereldwijd op de planken in theatervoorstellingen van onder anderen Peter Brook, Amadou Hampâté Bâ, Ruud Gielens en Joël Pommerat. Op het witte doek vertolkte hij rollen in de thriller Wasteland en de kortfilm De overkant.

Credits
Pitcho Womba Konga (concept, creatie, performance), Karim Kalonji, Joost Maaskant (cocreatie, coperformance), Mike Van Alfen (regie)