4+

Workshops

Kunstendag voor Kinderen

Familie Openingsfeest Kunstendag voor kinderen

Tijdens de Kunstendag voor Kinderen staan er heel wat activiteiten op stapel in en rond het cultuurcentrum tussen 13 uur en 17 uur. Samen met de bibliotheek, de stedelijke academies en andere partners werken we een boeiend programma uit met diverse workshops, animatie en doe-activiteiten rond het thema diversiteit en anders-zijn.

De deuren van de foyer en andere workshopruimtes openen om 12.45 uur.

Knutselen met herbruikbaar materiaal (4+)

door Klaartje Gilliams
doorlopend van 13 uur tot 17 uur
ouders zijn welkom (maar niet verplicht)
foyer cc ‘t Schaliken

workshop Klaartje Gilliams

RESERVEREN NIET NODIG

Hou jij van werken met schaar, papier, verf, lint, knopen en nog véél meer soorten knutselmateriaal? Wil jij meewerken aan een reuzenlint met kunstwerkjes over verbondenheid en diversiteit? Kom dan samen met Klaartje jouw idee uitwerken. Alles mag en niets moet! Als je klaar bent, wordt jouw creatie opgehangen aan een reuzenlint in de foyer. Daarna kan je het zelf komen ophalen en meenemen om het thuis een mooi plekje te geven.

Klaartje werkt steeds met ‘diverse’ materialen van gebruikte en (her)bruikbare oorsprong.

Exquisite Corpse (4+)

door Academie voor Beeldende Kunst
vanaf 4 jaar
doorlopend van 13 uur tot 17 uur
ouders zijn welkom (maar niet verplicht)
foyer cc ‘t Schaliken

Workshop SABK

RESERVEREN NIET NODIG

Naar jaarlijkse gewoonte kan je in onze foyer terecht voor een kunstactiviteit met de leerkrachten van de Academie voor Beeldende Kunst van Herentals. Dit jaar kan je een uniek lichaam samenstellen door te knippen en te plakken. Voeg verschillende eigenschappen of kleuren aan het lichaam toe. Want iedereen is anders, ook in de ‘echte’ wereld. Dit geheel werk je op een artistieke manier af door te tekenen en met druktechnieken.

Muziekworkshop: Afrikadabra (6 - 14)

door Hilke Bauweraerts en Elisabeth Crommelynck
13 tot 14 uur: 10 - 14 jaar
16 tot 17 uur: 6 - 9 jaar
zonder ouders
repetitielokaal cc ’t Schaliken

Muziekworkshop

RESERVEREN

13 uur 16 uur

Laat je muzikaal betoveren door de diverse wereld van de big five. Elisabeth Crommelynck en Hilke Bauweraerts nemen je mee op pad in de Afrikaanse wereld. Via opdrachtjes kom je op een speelse en interactieve manier in contact met Afrikaanse instrumenten, muziek en kunst.

Pianiste Elisabeth is geboren en getogen in Herentals en trad al enkele keren op als pianiste in ‘t Schaliken. Ze geeft les aan de academie van Deurne. Accordeoniste Hilke is leerkracht in de muziekacademie van Herentals en trad onlangs nog op met haar folkgroep Hidrae in ’t Schaliken. Beide leerkrachten leerden elkaar kennen aan de muziekacademie van Deurne.

Theaterworkshop (6 - 9)

door Boer Dandy en Kip Thaïs
15.30 tot 16.30 uur: 6 - 9 jaar
Grote Zaal ‘t Hof

Workshop Boer Dandy

RESERVEREN

15:30 uur

Dichter en verteller Andy Fierens (Boer Dandy) en actrice en zangeres Thaïs Scholiers (Kip Thaïs) geven vanuit uitleiding na de voorstelling Boer Dandy en de TikTokheks.

Boer Dandy tovert een groot boek tevoorschijn vol verhalen, gedichten en foto’s van het leven op de boerderij. Aan de hand van verhalen en foto’s over de boerderijdieren zoals Kip Hawaï, Kip Andalouse en Koe La Vache gaat hij met de kinderen in gesprek. Is het ei van de kip groot of klein of dik of dun? En is het echt zo belangrijk hoe dat ei er precies uitziet?

Het is niet belangrijk hoe je bent maar dat je er bij bent en dat je tevreden bent met jezelf. Deze workshop gaat over identiteit en het aanvaarden ervan. Het is een meerwaarde dat je de voorstelling om 14 uur hebt bijgewoond, maar het is geen must.

Knutselatelier: Zelfportret in karton (4+)

door (Creatief Atelier) De Blauwe Raaf
13 uur, 14 uur, 15 uur en 16 uur
Duur: 50 minuten
8 jaar of jonger? Vergezel je kind.
Tuinzaal ’t Hof

Workshop Goedele Neyens

RESERVEREN

13 uur 14 uur 15 uur 16 uur

In deze workshop knutsel je je eigen portret in karton. Je mengt de verf tot je eigen huidskleur en ontdekt dat er ontelbare varianten zijn in huidtinten. Ook je emoties krijgen een plaats: ben je boos, blij, ondersteboven of verdrietig? Door de mond, ogen en wenkbrauwen op de juiste plaats te drukken en te verwisselen, geef je uitdrukking aan je gezicht.

In deze workshop heeft Goele Neyens aandacht voor huidskleur, haar, emoties maar ook gender.

Dansworkshop Bollywood (4 - 12)

Ayu Compagnie - Bhumika Parekh
13 tot 13.45 uur: 4 tot 6 jaar
15 tot 16 uur: 7 tot 12 jaar
16 tot 16.45 uur: 4 tot 6 jaar
zonder ouders
Jeugdhuis Tiener

KDK danskworkshop

RESERVEREN

13 uur 15 uur 16 uur

Dansen zonder nadenken! Bollywood! Je moet het eens geprobeerd hebben. Beleef samen met dansleerkracht Bhumika Parekh deze vrolijke, expressieve en typisch Indiase dansvorm. De Indiase Bhumika Parekh is geboren en betogen in Mumbai, de stad waar Bollywood gevestigd is. Ze volgde er een ballet- en jazzopleiding. Ondertussen organiseert ze verschillende yoga- en Bollywoodworkshops in België met de organisatie Ayu Compagnie.

Verhalen in alle talen (5 – 8 jaar)

door bibliotheek
13 uur, 14 uur, 15 uur en 16 uur
Duur: 45 min
ouders zijn welkom
JH Tiener (1ste verdieping)

Workshop bibliotheek

RESERVEREN

13 uur 14 uur 15 uur 16 uur

In deze workshop zorgt de bibliotheek van Herentals voor een speciale vertelkiosk die verhalen kan vertellen in heel veel verschillende talen. Kies een taal en laat je verhaal voorlezen. Daarnaast kan je enkele taalspelletjes en knutselactiviteiten doen rond diversiteit. Tel je mee tot tien in het Afrikaans …?