Programma

Eva Vennekens en Marlies Vervecken

Fluit en piano (aperitiefconcert)

Datum
zondag 15 april 2018
11:00 (einde 12:00 / geen pauze)
Wachtlijst
Locatie
Prijs
€ 12 / € 9 (Vriendenpas) - inclusief aperitief

Romantiek in de klassieke muziek was een tijd dat componisten alles veel groter wilden. Alles werd complexer en virtuozer en ze verwerkten meer emotie en drama in hun werken. Ze schreven werken over liefde, over fantasie, over de natuur ...

Pianiste Marlies Vervecken en fluitiste Eva Vennekens spelen voor u enkele pareltjes uit de romantiek. Ze laten u kennismaken met de romantische melodieën van Robert Schumann en Charles-Marie Widor, met de fantasiewereld van Carl Reinecke en met het virtuoze werk van François Borne.

De kiem van Eva Vennekens’ muzikaliteit werd gelegd in de muziekacademie van Herentals, waar ze met grootste onderscheiding afstudeerde. Dat leverde haar trouwens een stadsmedaille van de stad Herentals op. Haar bacheloropleiding genoot ze in de klassen van Aldo Baerten en Frank Hendrickx aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel. Na haar bachelor besloot ze het buitenland op te zoeken. Ze studeerde af aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh.

Marlies Vervecken behaalde in 2012 de titel master in de muziek voor piano aan het conservatorium van Antwerpen. Een jaar later mocht ze daar bachelor in de muziek voor klarinet aan toevoegen. Momenteel werkt Vervecken als leerkracht piano en begeleidingspraktijk in de muziekacademie van Geel. Ook was ze te horen in het orkest van de musicals Marie-Antoinette, De drie biggetjes en Legaly Blonde.

 

Programma

  • Robert Schumann - Drei Romanzen Op. 94: Nicht schnell - Einfach, inning - Nicht schnell
  • Charles-Marie Widor - Suite voor fluit en piano Op. 34
  • François Borne - Carmen Fantaisie
Credits
Eva Vennekens (fluit), Marlies Vervecken (piano)

Foto's

  • Eva Vennekens en Marlies Vervecken
  • Marlies Vervecken