Programma

Four Aces Guitar Quartet

For Aces (aperitiefconcert)

Datum
zondag 25 februari 2018
11:00 uur (einde 12:00 / geen pauze)
Wachtlijst
Locatie
Prijs
€ 12 / € 9 (Vriendenpas) - inclusief aperitief

Hipper dan het Four Aces Guitar Quartet wordt klassieke muziek niet. Acht jaar na hun debuut zijn deze vier jongens de Vlaamse klei ontgroeid. Hun cd Odyssee was een succes, tot zelfs in China. Op hun nieuwste album For Aces verkennen ze een universum met daarin composities die speciaal geschreven zijn voor dit album.

Het Four Aces Guitar Quartet houdt ervan om klassieke meesterwerken te combineren met bewerkingen van traditionele folksongs en popmuziek. De nieuwste cd For Aces gaat voort op dat pad, maar bevat ook composities die speciaal voor dit album zijn geschreven. De componisten komen uit de hele wereld: Clarice Assad, Adam Clarke, Nuccio D'Angelo, Nejc Kuhar, Patrick Roux, Harry Sacksioni, Alain Selhorst en Johannes Möller.

Het Four Aces Guitar Quartet is in 2008 ontstaan toen de vier gitaristen elkaar ontmoetten tijdens het Internationale Gitaarsymposium in Iserlohn. Hun eerste concert was onderdeel van een afstudeerproject. Publiek en jury waren meteen onder de indruk van het gedurfde programma, de grote virtuositeit en het rijke muzikale kleurenpalet van het viertal.

Daarna gaf het Four Aces Guitar Quartet optredens in de belangrijkste zalen van het land, zoals Flagey, Bozar en deSingel. In 2013 werd het ensemble laureaat van Supernova, een wedstrijd voor jong muzikaal talent.

Credits
Menno Buggenhout, Inti De Maet, Bart Venken, Stein Verelst (gitaar)

Foto's

  • Four Aces Guitar Quartet

video's