Programma

Susanna Wallumrød

Go Dig My Grave (Musica Divina)

Datum
zaterdag 29 september 2018
20:00 (Einde 21:20 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 20 / € 17 (Vriendenpas) / € 10 (-26 jaar)
Organisator
i.s.m. Festival van Vlaanderen Kempen (Musica Divina

De Noorse sensatie Susanna Wallumrød combineert op haar twaalfde (!) album Go Dig My Grave eigen songs met arrangementen van muziek van Henry Purcell, Lou Reed en Joy Division. Aan haar zijde staan barokharpiste Giovanna Pessi, accordeonist Frode Haltli en Sarah-Jane Summers op vedel. Deze drie musici zijn elk een internationale referentie op hun respectievelijke instrument.

De traditionele folksong Go Dig My Grave is het uitgangspunt van dit concert. Hemelse klassiek-pop-folk-filosofie getekend Susanna: Het gaat er over blij te zijn met wat het leven te bieden heeft, hoe de dingen zich ontwikkelen en er vrede mee hebben dat je leven op een dag afgerond zal zijn.

Het festival Musica Divina brengt elk najaar hemelse muziek naar de prachtige abdijen, begijnhoven en kerken in de Kempen. Het is een organisatie van het Festival van Vlaanderen Kempen in samenwerking met Averbode, Tongerlo (Westerlo), Postel (Mol), Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten, Lier en Turnhout. 

Voor het concert geeft een gids meer uitleg bij de schatten van de Sint-Waldetrudiskerk. Hiervoor moet u een extra ticket aankopen.

 

Foto's

  • (c) Anne ValeurSusanna Wallumrod
  • (c) Anne ValeurSusanna Wallumrod
  • (c) Anne ValeurSusanna Wallumrod

video's