Programma

Carré Curieux

Famille choisie

Datums
vrijdag 14 juni 2019
20:15 (Einde 21:25 / geen pauze)
Bestel tickets
zaterdag 15 juni 2019
20:15 (Einde 21:25 / geen pauze)
Bestel tickets
zondag 16 juni 2019
19:00 (Einde 20:10 / geen pauze)
Bestel tickets
Genre
Prijs
€ 20 / € 17 (Vriendenpas) / € 10 (-26 jaar)
Organisator
Cc 't Schaliken i.s.m. cc de Werft en cultuurhuis de Warande, mee mogelijk gemaakt door de logistieke ondersteuning van de gemeente Kasterlee

De vier leden van Carré Curieux beschouwen zich als vier broers. Hoewel ze geen echte familie zijn van elkaar, zijn ze het wel geworden. Sommigen zeggen dat je je familie niet kiest. Wel, zij kozen hun familie.

Famille choisie gaat over kunstmatige en toch zeer concrete familierelaties die ontstaan wanneer vier circusartiesten dagelijks samenleven, wroeten aan een project en een eigenzinnige kijk geven op het idee van een familie en een gemeenschap.

De eerste collectieve voorstelling van Carré Curieux toerde de hele wereld rond en werd door pers en publiek lovend onthaald. Daarna maakte het gezelschap enkele kleinere producties en straatvoorstellingen. Elk lid is gespecialiseerd in een paar circusacts: doek, Chinese mast, jongleren met vliegers en ballen, touw, eenwieler, zeepbellen, diabolo en luchtacrobatie.

Nu beslisten de vier originele leden om een ambitieus project in een tent te creëren. Het publiek wordt uitgenodigd om binnen te kijken bij vier vrienden die al zo lang samen wonen dat ze familie geworden zijn. Een vreemde familie in een vreemd huis. 

Credits
Gert De Cooman, Kenzo Tokuoka, Luca Aeschlimann, Vladimir Couprie (spel, creatie), Titoune Krall (regie, concept, creactie, scenografie), Nicolas Diaz, Alexis Dansin, Olivier Melis (regie), Christophe Morisset (muziek), Mark Dehoux (compositie), Colette Huchard (kostuums), Johan Eggers (scenografie), Compagnie Carré Curieux, Cirque Vivant ! / Hajimé Asbl-Vzw (productie)
Organisatie i.s.m. cultuurhuis de Warande en cultuurcentrum de Werft
+8

Foto's

  • (c) Carré CurieuxCarré Curieux
  • (c) Carré CurieuxCarré Curieux

video's