Theater Stap

Ensorconcours (in Teunenberg)

Theater

Ensorconcours is de jaarlijkse hoogmis voor alle Ensorfans. De spelers van Theater Stap tonen hun unieke en uitzonderlijke talent, geïnspireerd door de maffe wereld van kunstenaar James Ensor. Te verwachten: expressieve maskers, majestueuze roggen, misvormde matrozen, venijnige duivels en glinsterende liefdestuinen.

Wie blaast de jury en de kijkers omver met een spetterende act en gaat naar huis met de felbegeerde Ensor-trofee? De talenten worden beoordeeld door juryleden Michaël Pas, Alice Reijs en Jonas Leemans.

James Ensor is een van de grootste Belgische kunstschilders. Hij wordt algemeen erkend als de belangrijkste vernieuwer van de moderne kunst in België. Vanaf 1888 begon hij bekendheid te verwerven met werken zoals De intrede van Christus te Brussel en Maskers tarten de dood. Ensor gebruikte maskers in feite om te ontmaskeren. Hij wilde het ware, maar verborgen gelaat van zijn bespottelijke of boosaardige figuren aan de kaak stellen.

Theater Stap, met artiesten met een beperking, brengt de werken van James Ensor tot leven. Theater Stap gelooft dat artiesten met een beperking kwaliteiten hebben om als podiumkunstenaar te ontroeren. De hechte samenwerking tussen Theater Stap en Dagcentrum Kasteel in Turnhout garandeert de optimale omkadering waarin de acteurs hun talent kunnen ontwikkelen en hun individuele artistieke carrières kunnen uitbouwen.