Programma

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

(Dwars)fluiten over de grenzen heen… (Te gast)

Datum
zondag 08 oktober 2017
16.00 (Einde: 17:20 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 5
Vanaf 15 juni 2017
via: cc ‘t Schaliken
Organisator
SAMWD Herentals

   

De Nederlandse Fluit Academie (Neflac) is een initiatief van fluitiste Emily Beynon (Principal Flute Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam) en Suzanne Wolff en werd opgericht in 2009. Vanuit hun passie voor dwarsfluit bouwen zij aan bruisende fluitengemeenschap in Nederland.

Een samenleving zonder muziek is ondenkbaar. Sterker nog: muziek is door de eeuwen heen overal aanwezig in ons dagelijks leven en dat heeft zijn redenen. Muziek verrijkt, vertelt het verhaal van verschillende culturen, verbindt, is goed voor de ontwikkeling van  kinderen en jongeren, stimuleert de creativiteit en is bovenal leuk om te doen en om naar te luisteren. Muziek zet van alles in beweging!

Deze visie inspireerde  Machteld Van Geenhoven (SAMWD Herentals) en Kristien Van Loocke (GAMW Brasschaat & Muzarto AMWD Essen-Kalmthout) om hun leerlingen samen met de jonge talenten van Neflac een podium te bieden. In totaal zullen er een 70-tal fluitisten uit België  en Nederland op het podium staan en muziek brengen uit alle windstreken.

 

Contact
Stedelijke Academie voor Muziek
014-21 33 05
Credits
Dwarsfluitklassen van SAMWD Herentals (o.l.v. Machteld Van Geenhoven), GAMW Brasschaat en Muzarto AMWD Essen-Kalmthout (o.l.v. Kristien Van Loocke), Nederlandse Fluit Academie (o.l.v. Emily Beynon)

Foto's

  • Fluitklas Herentals
  • Neflac
  • Fluitklas Brasschaat