Sleepers’ Reign en Lili Grace

Double Bill

Lili Grace maakt eigenzinnige melodieën waarin cello, hobo, toetsen en twee vrouwenstemmen elkaar innig zoenen. De zussen Dienne en Nelle Bogaerts halen inspiratie uit hun hechte familieband en jeugdherinneringen, waarmee intieme emoties vertaald worden door een stoffige lens.

Dienne en Nelle Bogaerts besloten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven – het verkeersongeval van hun broer – om te zetten in muziek. Hun herinneringen vloeien over in melodieën, hun gesprekken vertalen zich in songteksten. Silhouette wordt hun debuut-cd.

De sound van Lili Grace baadt niet langer in nachtduister, maar in onvoorwaardelijke warmte. (De Morgen)

Ze openden live voor CocoRosie, Nils Frahm en dEUS. Verder verzorgden ze de muziek voor een aantal theaterproducties en kortfilms.

Twee engelachtige vrouwenstemmen gaan op het debuut van de Belgische groep Lili Grace een doorleefde dans aan met strijkers en elektronica. (De Tijd)

Sleepers' Reign

De Herentalse popgroep Sleepers' Reign bereikte in 2012 de finale van Humo's Rock Rally. De band won er de publieksprijs. Het pad van de groep raakte verstrengeld met dat van Lili Grace in een strijd om een podiumplaats in de finale. Vandaag delen de bands het podium om hun nieuwste werken te presenteren.

Sleepers' Reign bewandelt de schemering tussen filmische synthscapes met donkere gelaagde ritmes en oprechte songwriting. Hun speelse, experimentele DIY-aanpak wordt gebonden door de productie van toetsenist Orson Wouters. Een kenmerkende mix van warme analoge elektronica en organische instrumentatie wordt vergezeld door pakkende melancholische melodieën van zanger Lukas Hermans. De ontwerpen van gitarist Ruben Mertens weerspiegelen de levendige beeldspraak in de songteksten. Het trio wordt live bijgestaan door drummer Sander Stuer en bassist Xavier De Clerq.