Programma

Jonas Winterland en The Antler King

Double Bill

Datum
zaterdag 04 april 2020
20:00 (Einde: 22:00 / met pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 16 / € 13 (Vriendenpas) / € 8 (Vrijetijdspas)

Na een sabbatjaar staat singer-songwriter Jonas Winterland opnieuw op de planken met een solovoorstelling en een nieuwe plaat Berichten uit de schemerzone. Hierin presenteert hij zijn nieuwe songs, aangevuld met een eigenzinnige selectie van bekende en minder bekende nummers uit zijn oeuvre. Tussendoor ontpopt hij zich meer dan ooit ook als een begenadigd verhalenverteller.

Jonas Winterland debuteerde in 2013 met Mensen zijn gemaakt van dun papier, een plaat die ondertussen een moderne klassieker is geworden. Ze leverde Winterland niet alleen een nominatie voor de Mia’s op, maar ook eretitels als ‘de Leonard Cohen van de lage landen’ en ‘de Vlaamse E van Eels’.

Intussen is de Leuvense troubadour een referentie geworden voor al wie in het Nederlands schrijft en heeft hij drie succesvolle albums op zijn palmares staan, met daarop een handvol vaderlandse klassiekers. Denk aan: Altijd halverwege, Ik hou je warm of Het meisje uit het lied, een eerbetoon aan wijlen Luc De Vos.

Na de pauze krijgt u The Antler King, de indiepopband rond Esther Lybeert en Maarten Flamand. Vorig jaar brachten ze de cd Ten for a Bird uit, met dreigende, maar catchy muziek. Soms ingetogen dan weer stevig, intrigerend en filmisch. Kortom, popmuziek met een hoek af.

Credits
Jons Winterland (gitaar, zang), Esther Lybeert (zang, drums), Maarten Flamand (gitaar, bas)

Foto's

  • Jonas Winterland
  • Jonas Winterland
  • Allessandra RuytenThe Antler King
  • Allessandra RuytenThe Antler King

video's