Programma

In dialoog met de kunstenaar

Datum
Van zondag 8 september tot en met zondag 15 december 2019 (elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00)
Prijs
€ 5 / € 2,50 (Vrijetijdspas)
Tickets ter plaatse
Organisator
Stad Herentals, Art Center Hugo Voeten en Erfgoedcel Kempens Karakter

Fraikins veelzijdige oeuvre wordt in deze tentoonstelling gebruikt als inspiratiebron om zowel nieuwe kunst te creëren als over kunst en collecties te praten, en om zo bruggen te bouwen tussen de verschillende kunstvormen. Gastcurator Guillaume Bijl exposeert een betekenisvol deel uit Fraikins collectie, dat de bezoeker uitnodigt om in dialoog met het werk van de kunstenaar(s) gaan.

De tentoonstelling loopt van 8 september tot en met 15 december 2019 in Art Center Hugo Voeten. Op zaterdag 21 en zondag 22 december 2019, kunt u in de Lakenhal de resultaten bewonderen van de creatieactiviteiten die tijdens de tentoonstelling hebben plaatsgevonden.

Charles Auguste Fraikin (1817-1893) was een vooraanstaand kunstenaar. Als ‘de Belgische James Pradier’ behoorde hij tot de canon van de negentiende-eeuwse beeldhouwkunst. Bovendien was hij behalve beeldhouwer ook conservator van de afdeling beeldhouwkunst van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. In 1890 schonk hij zijn indrukwekkende gipsen collectie, van maar liefst vierhonderd beelden, aan de stad Herentals. De beeldencollectie werd ondergebracht op de eerste verdieping van de Lakenhal. Hoewel zijn gipsen erfenis in de afgelopen decennia wat naar de achtergrond verdween, staat ze vandaag meer dan ooit in de belangstelling.

Contact
cc 't Schaliken
014-21 90 88

Foto's