Programma

Theater Stap

De Wereld (Te gast)

Datum
vrijdag 30 maart 2018
Genre
Organisator
Benedenti

Een man staat op van een bank in een park en trekt eropuit. Het is het begin van een merkwaardige tocht, een reis op leven en dood, waarin bijzondere mensen samenkomen.

Er is de kleine man die bijna niemand opmerkt en de ober met excellente koffie, er is het meisje Haja dat van ver komt en haar sombere oom. Er is ook de plastic zak in de wind, diepzeedieren, en een zon waar iedereen van heinde en ver naar komt kijken. En er is een gebeurtenis die zo ongelooflijk is dat ze zelfs voor wie erbij was, onwerkelijk lijkt.

In 2015 maakte Theater Stap De bank. De Bank is het verhaal van een gesloten man in een verstild leven. Vanop een bank in het park kijkt hij naar de wereld, ziet hij hoe alles leeft en voorbijgaat. De voorstelling werd enthousiast onthaald door pers en publiek en werd geselecteerd voor Het Theaterfestival.

Paul Verrept schreef een vervolg op De bank. In De wereld is dezelfde man er nog, alsof er niets veranderd is. Tot hij beslist te vertrekken. Samen vormen De bank en De wereld een tweeluik over een moedige zoektocht naar geluk. De wereld is een verhaal van ontmoetingen. Van mensen die al snel niet meer zonder elkaar kunnen. Opnieuw gaan Luc Nuyens en Frank Dierens aan de slag met de Stapspelers.

 

Theater Stap speelt De wereld ten voordele van het tandartsenproject in de Filipijnen van Benedenti. 

Credits
Luc Nuyens en Frank Dierens (concept, regie, spel), de acteurs van Theater Stap (spel), Paul Verrept (tekst), Stef Stessel (vormgeving), Lieve Pynoo (kostuums)

Foto's

  • (c)_Paul_Verrept