Theater Malpertuis

De kleine prins

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apenbroodboom.

De kleine prins is een klassieker die je, zoals elk goed sprookje, aan steeds nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat, en dat schemert door in de tekst. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.

Met deze De kleine prins speelt Theater Malpertuis een versie voor volwassenen, waarin de zoektocht naar de actualiteit van dit universele verhaal, zowel persoonlijk als maatschappelijk, centraal staat.

Trailer