Programma

Jan Martens / GRIP

Rule of Three

Datum
woensdag 06 maart 2019
Genre
Prijs
€ 13 / € 9 (Vriendenpas)
Organisator
cc de Werft - Geel

Rule of Three is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. Het is een collectie kortverhalen die geschreven wordt met lichamen, licht, muziek, kostuums en tekst. Een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.

Rule of Three neemt als uitgangspunt onze vaardigheid om snel te zappen van de ene indruk naar de andere. Een collectie scènes echoot de fragmentarische beleving van de werkelijkheid die het gevolg is van deze overdaad aan prikkels. 

Voor Rule of Three werkt Jan Martens samen met de Amerikaanse producer en drummer NAH, wiens muziek bestaat uit live en geprogrammeerde drums, die hij mixt met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Performers Steven Michel, Julien Josse en Courtney May Robertson gaan op het podium de dialoog aan met NAH’s eclectische muziekcompositie en drijven de zintuiglijke prikkeling steeds verder op.

Credits
Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson en/of Dan Mussett (spel), Jan Martens (concept), Lydia Davis (kortverhalen)

Foto's

  • (c) PhileDeprezJan Martens / GRIP

video's