Programma

Maëlle Pouppez en Nedko Zechev

Cabinet of Curiosities

Datum
Van vrijdag 9 februari tot en met zondag 18 maart 2018 (elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00)
Prijs
Gratis

In deze tentoonstelling worden de kamers van kasteel Le Paige onderverdeeld in verschillende categorieën van rariteitenkabinetten: Naturalia, Artificialia, Scientifica, Exotica.

De Wunderkammer wordt hier door het Belgische kunstenaarskoppel Maëlle Pouppez en Nedko Zechev herinterpreteerd, met dezelfde intentie als in de achttiende eeuw. Het wordt een verzameling van memorabilia: monoprints, animatiefilms, textielcollages, foto's en automaten die getuigen van deze tijd. Door de opbouw van de tentoonstelling, de classificatie van de kunstwerken en alledaagse curiosa, wordt u meegenomen in een poëtische beleving over tijd, ruimte, geheugen en herinnering.

Nedko Zhechev en Maëlle Pouppez presenteren ook: Het kunstenkabinet. Een kunstautomaat waarvoor negen kunstenaars speciaal voor deze gelegenheid minikunstwerken maakten:Marie Serreau, Pezkhamino, Aliona Fingarova, Sophie van Everdingen, I Know Me, Laurence Decraene, Venelin Shurelov, Nedko Zhechev en Maëlle Pouppez.

De vernissage vindt plaats op donderdag 8 februari om 20 uur in kasteel Le Paige. U bent hier van harte welkom.

In het kader van deze tentoonstelling geeft An Mortelmans een filosofische rondleiding. Tijdens Cabinet of Curiosities wordt u geïnspireerd door dit spraakmakende rariteitenkabinet. Wat het met u doet, onderzoeken we samen in groep.

 

Foto's

  • (c)_Maelle_Pouppez
  • (c)_Maelle_Pouppez
  • (c)_Nedko_Zechev

video's