Programma

Min Hee Bervoets en Illuminine

BISE (Stormloop)

Datums
zaterdag 18 mei 2019
21:00 (Einde: 22:00 / geen pauze)
Bestel tickets
zaterdag 25 mei 2019
21:00 (Einde: 22:00 / geen pauze)
Bestel tickets
Locatie
Genre
Prijs
€ 15
Organisator
Stormloop in samenwerking met Stad Herentals

Een dansvoorstelling met live muziek in de Lompenfabriek, Markgravenstraat 50, in een open setting met een avondbriesje.

Het maakt niet uit uit welke hoek de wind waait. Het gaat erom welke koers u zelf uitstippelt. Vier dansers volgen hun eigen traject die de windrichtingen voor hun hebben uitgestippeld. Windsterkte, snelheid, temperatuur en gevoel worden onderzocht door de dansers. De bewegende lucht die ze overal tegenkomen is elke keer anders. De luchtstroming tussen de dansers ontstaat doordat ze samen ademen, bewegen en elkaar aanraken. Wat gebeurt er met hun lichaam als het windstil, koel, krachtig of zwaar stormachtig is.

Min Hee volgde de kunsthumaniora in Gent en volgde de specifieke lerarenopleiding aan het conservatorium van Antwerpen. Ze is actief als danser en choreograaf in binnen- en buitenland. Bij het grote publiek is ze gekend als choreografe en jurylid van So You Think You Can Dance. In 2018 staat Min Hee met haar eigen compagnie op het Holland Dance Festival.

Illuminine zeilt in hetzelfde vaarwater als Ólafur Arnalds, Amiina, Balmorhea en A Winged Victory For The Sullen. De etherische maar gracieuze composities van Kevin Imbrechts zijn tegelijk warm en glaciaal en boren zich zachtjes maar doelgericht een weg naar uw onderbewustzijn.

Credits
Isabel Peeters, Els Smeekens, Lila Brockhausen en Pieter Desmet (dans) en Illuminine: Kevin Imbrechts (gitaar, elektronica), Beatrijs De Klerck (viool, piano), Tine Anthonis (cello) en Robby Govaerts (gitaar)

Foto's

  • c_Desiree Rousseau