Programma

Capriola di Gioia

Bella Immago: In de schatkamer van Fétis

Datum
vrijdag 07 juni 2019
20.00 (geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 16 / € 13 (Vriendenpas)

François-Joseph Fétis, in 1832 aangesteld als directeur van het Brusselse conservatorium, bouwde een enorme collectie op van composities van toondichters uit de hele muziekgeschiedenis. Capriola di Gioia dook in een tot nu toe onberoerd manuscript uit Fétis’ persoonlijke collectie met prachtige sopraan-continuo-cantates van onder anderen Scarlatti en Bononcini. De verhalen worden verklankt door slechts één protagonist, waarbij de rijke hoeveelheid aan diverse emoties worden gekleurd door de viool, theorbe en klavecimbel.

Capriola Di Gioia focust op het barokke repertoire voor sopraan en basso continuo. Het ensemble speelt muziek, die vrijwel altijd ook theater is. Het speelplezier en het historisch onderzoek drukken samen een hang naar avontuur en experiment uit, en een levendig gevoel voor drama.

Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barokrepertoire, begonnen klavecinist-organist Bart Naessens en sopraan Amaryllis Dieltiens in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia. Zij brengen kleinschalige, intense uitvoeringen van aangrijpende, maar vaak vergeten muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Bart Naessens studeerde klavecimbel en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut, en orgel aan het Lemmensinstituut en het conservatorium van Parijs. Hij is een gerespecteerd continuospeler met een uitstekende staat van dienst bij ensembles als Il Gardellino, Collegium Vocale, het Vlaams Radiokoor, de Nederlandse Bachvereniging, en B’Rock.

Amaryllis Dieltiens studeerde aan het Lemmensinstituut, het conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Opera Academie. Al tijdens die studies was Amaryllis een veelgevraagd operazangeres, met een breed scala aan rollen van de vroege barok tot de twintigste eeuw.

 

Voorlopig programma:

Alessandro Scarlatti - Cantate: Cara sempre a gl’occhi miei
Anonymus - Bella imago del mio bene
Giovanni Bononcini - Divertimento no. 5 uit Divertimenti da Camera

 

Foto's

  • (c) Marco BorggreveCapriola di Gioia