Nieuws

lees verder
Circus Marcel

Openingsfeest: feestelijke opener van het nieuwe cultuurseizoen

Op zondag 29 september organiseren we van 13.45 tot 17 uur traditiegetrouw ons Openingsfeest. Dit is de feestelijke opener van het nieuwe, culturele seizoen. Er staat muziek, circus, humor, straattheater, … op het programma. Alle locaties worden omgetoverd tot een paradijs voor kinderen.

lees verder
Musica Divina

Muziek van Da Vinci tijdens Musica Divina

Ontdek de muziek rond de renaissanceman bij uitstek tijdens Musica Divina. Het Festival van Vlaanderen eert in negen steden en gemeenten in de Kempen de erfenis van Da Vinci. Vijfhonderd jaar na zijn dood blijft hij fascineren. Op zaterdag 28 september is het de beurt aan Herentals. In de Sint-Waldetrudiskerk treedt het ensemble Ratas del viejo Mundo op.

lees verder
Cary Goossens

Extra voorstelling Carry Goossens

Omdat de twee voorstellingen van Carry Goossens al heel snel uitverkocht waren, organiseren we een derde voorstelling. Deze vindt plaats op dinsdag 15 oktober om 19 uur.

 

lees verder

Tentoonstelling Fraikin in Art Center Hugo Voeten

Voor de eerste keer werkt cc ’t Schaliken samen met Art Center Hugo Voeten. Op de bovenste verdieping van dit Herentalse Art Center kunt u werken van Charles Auguste Fraikin ontdekken.

lees verder
Poesia Divina

Poëzie in het Begijnhof

Festival van Vlaanderen Kempen organiseert samen met het Poëziecentrum en cc 't Schaliken de derde editie van Poesia Divina. Negen dichters schrijven een nieuwe psalm uitgaande van het motto de Klank van Da Vinci. Kom gratis luisteren naar de dichters op 28 september in de Sint-Catharinakerk.
 

lees verder
Baar

Uitverkochte voorstellingen in seizoen 2019-2020

Voor volgend seizoen zijn er alvast een aantal voorstellingen uitverkocht.

lees verder
Jonas Winterland

Vervanging Hannelore Bedert op 4 april 2020

Het concert van Hannelore Bedert op zaterdag 4 april 2020 wordt geannuleerd. Singer-songwriter Jonas Winterland en indiepopband The Antler King vervangen haar. Datum, uur en ticketprijzen blijven dezelfde.

lees verder

Voordelen Vriendenpas

Als u tickets wenst voor vier of meerdere voorstellingen, koopt u best een Vriendenpas. Dit zijn de voordelen op een rijtje.

lees verder

Cursus muziekgeschiedenis in Herentalse muziekacademie

Wilt u muziek echt begrijpen? Wilt u uw luisterplezier thuis en tijdens een concert vergroten? Dan is de cursus Muziekgeschiedenis van de Herentalse muziekacademie misschien iets voor u.

lees verder

Ambassadeurs geven tips voor seizoen 2019-2020

Voor seizoen 2019-2020 werkt cc ’t Schaliken met een aantal ambassadeurs. Dit zijn: Bart Buls (muzikant), Vincent Peters (lid beheersorgaan), Liesbeth Leysen (lid beheersorgaan) en Ingrid Peeters (lid beheersorgaan).