Nieuws

lees verder

Zetelt u mee in de nieuwe cultuurraad?

Naar aanleiding van het vernieuwde stadsbestuur na de verkiezingen van oktober 2018, wordt ook de cultuurraad opnieuw samengesteld. Zowel (socio-)culturele verenigingen die hun werking hebben in Herentals als individuele Herentalse burgers met een hart voor cultuur kunnen lid worden van de cultuurraad en op deze manier hun stem laten klinken in het Heren­talse cultuurbeleid.

lees verder

Quinteto Astor Meets Brel op Boke Hertals

Quinteto Astor Meets Brel speelt een gratis concert op dinsdag 16 april in de foyer. Het concert start om 12.15 uur en u krijgt er een gratis boterham bij. De zanger van de groep wordt vervangen door niemand minder dan Patrick Riguelle.

Oude en nieuwe tango’s behoren tot het brede repertoire van Quinteto Astor. Het kwintet liet zich inspireren door grootmeesters als Astor Piazzolla en Horacio Salgán. Het is steeds op zoek naar een eigen geluid: authentiek en met respect voor de historische achtergrond, maar ook groovy met een eigen kleur.

lees verder

Doe mee aan de Dansketting

Doet u graag mee aan Dag van de Dans op zaterdag 27 april 2019? U hoeft zelfs niet te kunnen dansen of stappen. Cultuurcentrum ’t Schaliken en Danspunt zorgen voor dansworkshops.

lees verder

Film in april

In de paasvakantie, op woensdag 10 april, vertonen we de Britse animatiefilm Early Man. Op dinsdag 23 april staat First Man op het programma. First Man vertelt het verhaal van astronaut Neil Armstrong.

Op woensdag 3 april organiseert de dienst ontwikkelingssamenwerking een gratis filmvoorstelling. De film Les bienheureux onderzoekt de wonden uit het verleden van Algerije. 

lees verder
Karel

20 jaar Karel: tentoonstelling en zoektocht

Karel, het bekendste figuurtje van Herentalse auteur en illustrator Liesbet Slegers, wordt 20 jaar in 2019. Cultuurcentrum ’t Schaliken, de Herentalse bibliotheek en Thals vzw organiseren daarom enkele leuke activiteiten voor de allerkleinsten.

lees verder

Op 26 april tonen we lokaal muzikaal talent

Cultuurcentrum ’t Schaliken geeft op vrijdag 26 april 2019 een podium aan lokaal muzikaal talent. Van 16.30 tot 24 uur ruilen zij hun donkere repetitielokaal in voor de schijnwerpers van het jeugdhuis van Herentals. Kom hen aanmoedigen en laat u overtuigen door de muzieksterren van morgen.

Het programma met de optredende groepen vindt u hier.

lees verder
Stormloop

STORMloop zoekt participanten

Heeft u zin om zelf een mini-expo of event of optreden in Herentals te organiseren tijdens kunstenfestival STORMloop? Dan kunt u zich registreren via de website www.STORMLoop2019.be vanaf 30 september tot en met 31 december 2018.

lees verder

Koop een Vriendenpas en krijg één gratis voorstelling

Voor seizoen 2018-2019 kunt u nog steeds een Vriendenpas kopen. De Vriendenpas kost 10 euro, voor -26-jarigen is dit 5 euro. Voor bijna elke voorstelling krijgt u 3 euro korting. Vanaf 4 voorstellingen haalt u dus de kost van de Vriendenpas eruit.
Als u nu een Vriendenpas koopt, krijgt u er één gratis voorstelling bij.

lees verder

Uitverkochte voorstellingen seizoen 2018-2019

Voor volgend seizoen zijn er alvast enkele voorstellingen uitverkocht.

lees verder

Programmatoren stellen seizoen 2018-2019 voor

Bent u benieuwd naar wat wij vinden van ons nieuwe seizoensprogramma? Onze programmatoren lichten per discipline een aantal niet te missen voorstellingen toe in dit filmpje.