Nieuws

lees verder

Herentalse dichters gezocht voor Week van de poëzie

We organiseren enkele activiteiten in het kader van de Poëzieweek, van donderdag 30 januari tot woensdag 5 februari 2020. We zoeken hiervoor nog dichters. Schrijf een gedicht met als thema de toekomst is nu van maximaal een halve A4. De beste gedichten verschijnen in de stadskrant van februari en op de website van het cultuurcentrum. Bezorg uw gedicht voor 1 december 2019 aan cultuurcentrum@herentals.be.

lees verder

Tentoonstelling Fraikin in Art Center Hugo Voeten

Voor de eerste keer werkt cc ’t Schaliken samen met Art Center Hugo Voeten. Op de bovenste verdieping van dit Herentalse Art Center kunt u werken van Charles Auguste Fraikin ontdekken.

lees verder

Films november

In november kunt u in ‘t Schaliken komen kijken naar een aantal filmparels, zoals The Favourite. Dit surrealistisch kostuumdrama vertonen we op dinsdag 26 november. Op woensdagnamiddag 27 november staat Stan & Ollie op het programma.

lees verder

Neteland zoekt Nief (muzikaal) talent

Bent u een muzikant of een dj en hebt u zin in een uitdaging? Bent u van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen of Vorselaar? Dan is Nief talent iets voor u! De jeugdhuizen en cultuurdiensten van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen of Vorselaar organiseren een muziekwedstrijd op vrijdag 13 maart 2020 in het jeugdhuis van Herentals. Zij zorgen voor professionele technische ondersteuning en promotie. De winnaar krijgt drie dagen opnametijd in een professionele muziekstudio in de omgeving. 

lees verder

Adviesraden worden strategische ateliers

De stad wil naar zijn inwoners luisteren. Daarom vernieuwt ze de manier waarop burger adviezen kunnen geven aan de stad. Vanaf 2020 zal dat gebeuren via strategische ateliers. De ateliers geven zelf geen advies, maar organiseren advies onder de burgers van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Ze doen dit voor de thema’s zorg en welzijn, vrije tijd en stadsontwikkeling

lees verder
Baar

Uitverkochte voorstellingen in seizoen 2019-2020

Voor volgend seizoen zijn er alvast een aantal voorstellingen uitverkocht.

lees verder
Jonas Winterland

Vervanging Hannelore Bedert op 4 april 2020

Het concert van Hannelore Bedert op zaterdag 4 april 2020 wordt geannuleerd. Singer-songwriter Jonas Winterland en indiepopband The Antler King vervangen haar. Datum, uur en ticketprijzen blijven dezelfde.

lees verder

Voordelen Vriendenpas

Als u tickets wenst voor vier of meerdere voorstellingen, koopt u best een Vriendenpas. Dit zijn de voordelen op een rijtje.

lees verder

Cursus muziekgeschiedenis in Herentalse muziekacademie

Wilt u muziek echt begrijpen? Wilt u uw luisterplezier thuis en tijdens een concert vergroten? Dan is de cursus Muziekgeschiedenis van de Herentalse muziekacademie misschien iets voor u.

lees verder

Ambassadeurs geven tips voor seizoen 2019-2020

Voor seizoen 2019-2020 werkt cc ’t Schaliken met een aantal ambassadeurs. Dit zijn: Bart Buls (muzikant), Vincent Peters (lid beheersorgaan), Liesbeth Leysen (lid beheersorgaan) en Ingrid Peeters (lid beheersorgaan).