Donderse Dagen 2019

Donderse Dagen

Cultuurcentrum ’t Schaliken organiseert in juli en augustus vier beiaardconcerten en vier popconcerten. Stadsbeiaardier Koen Van Assche, Geert D'hollander en Tom Van Peer bespelen in juli de beiaard en brengen een aangename mix van licht klassieke muziek en jazz.

Tijdens de popconcerten komen verschillende muziekgenres aan bod: rock met Damsel in the Dress en Las Dallas. Cream Colored Ponies zorgen voor een swingende show. Cafe con Leche brengt funky reggae en balkan. Living Roots, ten slotte, spelen een concert in het teken van hun verloren helden.

Ook staan er deze zomer open luchtfilms op het programma. Voor deze films heeft het cultuurcentrum twee schitterende locaties: de Toeristentoren en golfclub Witbos. A Star is Born speelt op vrijdag 23 augustus en Beautiful Boy op vrijdag 30 augustus. De toegang voor de films en de optredens is gratis.

 

Beiaardier bij u thuis?

Voor de vier concerten bespelen beiaardiers de beiaard van de Lakenhal. Omdat zij voor het publiek steeds onzichtbaar zijn, willen de beiaardiers bij u thuis langskomen om zich voor te stellen.

Wilt u meer weten over wat de beiaardiers uitspoken op dertig meter van de begane grond? Wil u achtergrondinformatie bij dit mooie instrument of bij het programma dat die avond gespeeld wordt? Dan kunt u de beiaardier voor of na het concert laten langskomen. Mail of bel ons en dan leggen we een afspraak vast.