Programma

Greet Jacobs

Misschien Marieke

Datum
donderdag 04 april 2019
20:00 (geen pauze)
Bestel tickets
Genre
Prijs
€ 13 / € 10 (Vriendenpas)

Met de monoloog Misschien Marieke stapt u in het hoofd en de wereld van een pas bevallen jonge vrouw die op het punt staat de allerbelangrijkste beslissing in haar leven te nemen.

Lieve Blancquaert creëert samen met actrice en theatermaakster Greet Jacobs deze monoloog. Lieve ging hiervoor in gesprek met Oostendse moeders, die in kwetsbare omstandigheden leven. Op basis van deze verhalen schreven Lieve en Greet samen de tekst voor Misschien Marieke en gingen ze op zoek naar een theatertaal die hen bindt. Het resultaat is een beklijvende voorstelling over wat het betekent moeder te worden in een wereld die tegen uw richting in lijkt te draaien.

Greet Jacobs schrijft (theater)teksten, maakt eigen voorstellingen en speelt in voorstellingen van zeer uiteenlopende gezelschappen. Zo speelde ze in Zieke jeugd van Zuidpool, Bonte nacht van Tuning People en Uilskuiken en Takkeling van De Maan.

Lieve Blancquaert is fotografe en documentairemaker. In haar carrière verwierf Lieve voornamelijk naam met haar krachtige portretfoto’s. Birth Day en Wedding Day zijn enkele van haar bekende projecten. Samen met journaliste Annemie Struyf publiceerde ze verschillende boeken.

Credits
Greet Jacobs (tekst, concept, spel), Lieve Blancquaert (tekst, concept), Johan Pycke (muziek), Dirk Pauwels (coaching)

Foto's

  • (c) Lieve BlancquaertGreet Jacobs
  • (c) Lieve BlancquaertGreet Jacobs

video's