Programma

Lisbeth Gruwez

We’re Pretty Fuckin’ Far from Okay - GEANNULEERD

Datum
donderdag 23 maart 2017
Genre
Prijs
€ 12 / € 8 (Vriendenpas)
Organisator
cc de Werft - Geel

Er wordt beweerd dat we in een cultuur van angst leven. We’re Pretty Fuckin’ Far from Okay is geen politieke of sociologische beschouwing over angst, maar toont wat een intense blootstelling aan angst doet met onze lichamen.

De concrete fysiologische impact van angst vormen het uitgangspunt van We’re Pretty Fuckin’ Far from Okay, het derde deel van choreograaf Lisbeth Gruwez’ triptiek over het extatische lichaam. Angst is geen aangeleerd gedrag, maar een respons die ingebed zit in ons genetisch materiaal. Voor ons hoofd kan reageren, is ons lichaam al in volle actie.

Voor deze voorstelling focust Lisbeth Gruwez op angst en zijn relatie met ademhaling. Een belemmering van de ademhaling kan een paniekaanval veroorzaken, het gecontroleerde in- en uitademen kan lichaam en geest tot rust brengen. De dansers Lisbeth Gruwez en Nicolas Vladyslav willen met de dynamiek van hun respiratie het publiek raken. Maarten Van Cauwenberghe gebruikt de ademhaling van de performers als bouwsteen voor een geluidscollage.

Credits
Nicolas Vladyslav, Lisbeth Gruwez (spel), Lisbeth Gruwez (concept, choreografie), Maarten Van Cauwenberghe (compositie, sound design, assistentie), Bart Van den Eynde (dramaturgie)

Foto's

  • Lisbeth GruwezLisbeth Gruwez