Programma

Gene Bervoets

Verbeter de wereld

Datum
donderdag 18 oktober 2018
20:00 (geen pauze)
Bestel tickets
Genre
Prijs
€ 12 / € 9 (Vriendenpas)

Wees jezelf, Er zijn al anderen genoeg, Praat niet recht wat krom is, Een gelukkig mens is er twee waard. Veel van de spreuken die Phil Bosmans als charismatische bezieler van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw wist te schudden, klinken nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk oneliners of tweets avant la lettre.

Muzikant Rick de Leeuw creëerde een theatermonoloog op basis van uitgebreid bronnenonderzoek en gesprekken met mensen die Phil Bosmans van dichtbij hebben gekend. Deze monoloog wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven naar het hoe en het waarom van zijn tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid. Acteur Gene Bervoets vertolkt Bosmans.

De priester-schrijver verkocht van zijn boek Menslief, ik hou van je uit 1972 maar liefst tien miljoen exemplaren, en zijn werk kan in maar liefst zesentwintig verschillende talen worden gelezen. En toch is er, hoe beroemd en populair Phil Bosmans ook was, weinig bekend over de mens achter de filantroop/wereldverbeteraar.

Credits
Gene Bervoets (spel), Rick de Leeuw (tekst)

Foto's

  • (c) Koen BautersGene Bervoets
  • (c) Koen BautersGene Bervoets

video's