Programma

’t Pact: .0 (punt nul)

Datum
zaterdag 26 januari tot en met zondag 21 april 2019 (elke vrijdag, zaterdag en zondag, van 11:00 tot 17:00 en op afspraak)
Prijs
€ 2 per locatie
Gratis: kerken

Na geslaagde samenwerkingen op het vlak van theater, maken de vijf Kempense cultuurcentra (’t Pact: Geel, Herentals, Mol, Heist-op-den-Berg en Turnhout) volgend seizoen voor het eerst samen een hedendaagse kunsttentoonstelling. Het wordt een unieke tentoonstelling op tien locaties in de Kempen.

Doet de titel .0 (punt nul) u denken aan een nieuwe versie van een computerprogramma? Dat klopt! Wij gaan in deze tentoonstelling immers op zoek naar de toekomst van onze maatschappij. Komt er een nieuwe versie van de wereld zoals we hem nu kennen?

We beleven interessante en bewogen tijden. De wereld lijkt in een stroomversnelling te zitten. Systemen die ooit onaantastbaar leken, blijken het niet te zijn. Denk maar aan het instituut ‘kerk’. Maar ook de democratie staat onder druk.

In deze tentoonstelling bekijken we hoe kunstenaars deze tijdsgeest vatten in hun werk. Wat is er volgens hen aan de hand? Hebben zij een optimistische of pessimistische visie? Gaan zij zelf op zoek naar alternatieve systemen? Hedendaagse kunst kan ons de dingen op een andere manier doen zien.

 

Openingsfeest: op zaterdag 26 januari 2019 op alle locaties is de toegang gratis tijdens openingsuren

Foto's

  • (c) .0Punt nul